Zucchini hummus med sesamfrön

IMG_1708 IMG_1718  IMG_1743

 

Jag har den mest lilla gulliga hjälpredan i köket just nu. Hon är överallt och ingenstans, klättrar i mig och allt annat som går. Har börjar göra grimaser åt höger och vänster, och allt hon ska härma gör ju så man smälter så gulligt det är!! Jag tar alltid och gör maten utan salt och diverse som inte Alba kan äta och spar en skål till henne sen fortsätter jag till oss. Ett enkelt tips till er med små bara.. Men nu till den underbara hummusen! Jag brukar göra hummus ganska ofta, vi kör det som kvälls mys på helgerna.. Det roliga är att man kan variera dom i smak. HÄR gjorde jag rostad rödbetshummus ( man behöver inte rosta rödbetorna innan) och HÄR gjorde jag avokadohummus. Nu vill jag visa er zucchinihummus! Dom som tycker att hummus är lite torrt måste testa den här, slurp sa det!

 • 1 liten zucchini
 • 1/2 citron
 • 2 dl kikärtor
 • 1-2 tsk spiskummin
 • 1 vitlök
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk svart peppar
 • chili om man vill
 • sesamfrön att rosta och toppa med
 • olivolja på toppen

Riv zucchinin först. Och nu mixa med resten av alla ingredienser! Vill man kan man ha i en msk tahina men jag hade ingen.. Men glöm inte att ha sesamfröna på, det gör det hela fulländat!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  Metro Mode Club

  SE ALLT
  metro mode rekommenderar

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!