En helt perfekt rätt

IMG_1817 IMG_1824 IMG_1826 IMG_1830 IMG_1838 IMG_1852 IMG_1869 IMG_1877 IMG_1884 IMG_1889 IMG_1907 IMG_1922

 

Det här är den bästa rätten att bjuda på, speciellt nu i kylan.. den är varm och smakrik! Ni ser nog på bild vad det är som vanligt men det är meningen. Jag försökte fota alla steg så ni bara kan följa men det är nog allra bäst om jag skriver. Fast på tal på steg så kröp Alba jättemycket igår, ville väl visa upp sig för sin moster och Ludvig kanske.. Dom fick även höra henne säga MAMMA <3

 • 1-2 paket pasta
 • ca 30 st färska jumboräkor med skal ( skalet lämnar smak)
 • 6 st vitlök
 • 3-4 st charlottenlök
 • 1-2 chili
 • 1/2 vitt vin flaska
 • citron
 • 50 g smör
 • 4 msk creme fraiche
 • toppa parmesan
 • salt
 • peppar

Endast detta som behövs för att lyckas med den o(oooooo)troligt goda middagen. Det var min kära pappa som hade varit och handlat allt mums – pastan kommer från urban deli, och jumboräkorna kommer från asiat butiken lite nedanför. 

Nu till hur man gör; Börja med att dela på stjärten med en kniv på längden, men du vill fortfarande ha kvar skalet! Lägg dom i en skål och riv ned citronskal, pressa i citronen, chili, salt och olivolja. Låt det blandas lite innan du ska fräsa dom i mycket olivolja i varm panna. Nu kommer ni se att dom gråa räkorna förvandlas till röda. Ni ska inte hålla på och röra runt(!). Nu när dom blivit röda lägg i den uppskurna löken och chilin. Och lika svårt som det låter, inte nu heller ska du röra runt! Tills nu när vi ska ha i vinet, då kan ni blanda lite. Sätt på saltat vatten till pastan och lägg ned det när det har börjat koka. Lägg i en klick smör och crème fraîche i räkorna och smaka nu av med salt och peppar.

Voila, och servera med parmesan på toppen 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!