Ett pesto flätat bröd

IMG_2204 IMG_2214 IMG_2221 IMG_2232 IMG_2243 IMG_2254 IMG_2265 IMG_2273 IMG_2281

 

Ni anar nog själva hur gott detta är! Bara att göra sin egna pesto tycker jag är gott, så ska man fyllda det i bröd oxå.. Slurp!! Man brukar ju se kanellängder på det här viset men jag bytte ut och gjorde så här istället. Ni kan ju säkert gissa vad min lunch bestod av idag.. Jag klagar inte utan går runt och är supernöjd! Inte bara av mitt god lunch bröd utan hela dagen har varit bra. Hänt massa saker här hemma, ska nog visa er en sak som inte handlar om mat som jag ändå vill tipsa om.. Men det kommer sen! Först mitt mega dunder goda bröd. Som jag ska äta mer av snart till en soppa.

 • ca 5 dl mjöl ( höftar med mjölen tills det blir en bra deg)
 • ca 1/2 paket jäst
 • ca 1 tsk salt
 • ca 2 1/2 dl ljummet vatten

Världens lättaste deg, inte så roligt men det ska ju blir roligt med det som kommer i. Och ta måtten nu med ” en nypa salt” för jag höftade i allt tills degen var fin och len. Sen fick den jäsa i 45 minuter under en handduk. Då passade jag på att göra peston som går väldigt fort;

 • färsk basilika
 • 2 st vitlök
 • en stor bit parmesanost c 5 cm
 • ca 20 st pinjenötter
 • ca 10 st valnötter
 • ca 5 – 6 msk olivolja
 • salt
 • peppar

Mixa det till du tycker den är bra. Smaka av med salt och peppar tills nu är nöjda. Nu kan ni se på bilderna hur jag gjorde stegen innan den åkte ini ugnen. —>Ta den jästa degen ( jag använde inte hela degen till den här flätan)  och kavla ut till en platt yta och ber på peston. Rulla ihop och dela på mitten. Dom två delarna nu ska du fläta ihop lite fint och sedan få upp på en ugnsplåt.  Nu hade jag på även på lite vallmofrön men det är inget måste! Ha ugnen på 200 grader i ca 25 minuter. Sedan kommer din fina och goda pestalängd ut! Det är så gott med osten som är i peston som blir lite knaprig/ fnasig och all smak från resten <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  Metro Mode Club

  SE ALLT
  metro mode rekommenderar

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!