Morotskaka vs. chiapudding

IMG_2156IMG_2186IMG_2123IMG_2133IMG_2139

 

God förmiddag på er! Här kommer en chiapudding, och inte vilken chiapudding som helst.. En som smakar lite likt morotskaka (!!). Ja ni läste rätt.. Jag testade att bara ta bort allt det där som är onyttigt i morotskakan och bytte ut till chiafrön och krämig kokosmjölk. Så fick den stå övernatten så moroten gav smak. Slurp sa det imorse! Det var lite mörkt så fick ta ljuset på fönsterbrädan där även ett par fina blommor stod och ville ha ljus..

 • 4 msk chiafrön
 • 8 msk riktig kokosmjölk altv. havremjölk 
 • 1 tsk kanel
 • 1 kardemumma
 • 1 morot
 • apelsin skal

Riv moroten på den minste på rivjärnet, detsamma med apelsinen. Sedan i med resten och blanda väl. Låt det gärna stå över natten för mest smak av moroten annars vänta bara tills chiafröna är färdiga! Bra måndags -start för mina smaklösare och hoppas detsamma till era 😉

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Nu står morotskakapuddingen i kylskåpet – skall avnjutas till frukost, sagt det innan och säger det igen, din blogg är fantastisk inspirerar verkligen till att nyttig mat kan vara god och inte särskilt krånglig.. Så tack för alla härliga recept och fantastiska bilder och ett jättegrattis till den lilla söta godingen! Sov gott 🙂

  Petra 2016-01-25 22:53:54
  Svara
  • Svar på Petras kommentar.

   Hej den lilla goa Petra! Jag älskar din mail, när jag ser den blir jag alltid lika glad, då vet jag att det kommit någon söt kommentar! <3 MILJONER TACK! Jag älskar verkligen att blogga när jag får höra vad ni tycker. För inspirera till att nyttig mat inte är tråkig är det jag vill! 🙂 Och såklart vara mamma till min lilla dotter såklart 😉 Nu gjorde du den här gråa dagen lite ljusare för mig, tack igen 🙂 Hur vart din pudding? Jag tänkte först bara att morot är ju nyttigt att ha i och så ledde det ena till det andra och det vart ju gott! Tyckte havremjölk vart bättre än cocosmjölken faktiskt. KRAM

   foodjunkie 2016-01-26 15:46:23
   Svara
   • Svar på foodjunkies kommentar.

    Blev precis så supergott som det såg ut – även om jag måste erkänna att din bild är mycket vackrare än det som låg i min burk 🙂

    Petra 2016-01-29 08:30:12
    Svara
    • Svar på Petras kommentar.

     Vad kul att du testade och gillade, så enkelt och bara riva ner morötter och få det lite extra nyttigt lixom 😉 gulle dig, innan jag hade min blogg hörde jag ofta att jag lägger upp mat så att det ser så gott ut.. tror jag fått det från min pappa som var kock när jag var liten plutt. För det är ingenting jag tänker på utan det bara sker, men nu när jag har min blogg här tänker jag såklart på det. Lixom få till det där lilla extra 😉 Trevlig helg! KRAM

     foodjunkie 2016-01-29 16:05:50
     Svara
 • WAOW ska testas! alltså finns ingen blog jag älskar lika mycket som din! Bra med uppdatering, fina inspirerande bilder, härliga recept, jag vill (och lagar) laga allt jag ser på din blog. Sluta aldrig med hur du blogger. Älskar det. Kännde bara att lite måndagspepp skadar väl aldrig!!

  Amanda L 2016-01-25 11:40:39
  Svara
  • Svar på Amanda Ls kommentar.

   AMANDA DU ÄR UNDERBAR!! 1000000 tack för din måndagspepp, det var det verkligen!!<3 Ett leende på läpparna nu ska jag ge er ett till recept 🙂 Blir så glad att höra att ni testar och att ni gillar det, det gör min dag!! KRAM

   foodjunkie 2016-01-25 14:30:12
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!