Visst ser det lite vackert ut med dom här remmarna? Nästan som rosor när som ligger där i godis asken! Och dom är precis lika goda som dom ser ut. Gjorde ni sånna här när ni var små? Det absolut perfekta godiset för oss alla. Hallon – och Mangoremmar! Svårt att hålla fingrarna i styr men det gör ju inget. Det är varken jobbigt att göra eller onyttigt, så frossa och gör ny plåt vetja! Det ända ni behöver är;
- frysta hallon
- fryst mango
- 2 st banan
Mixa ihop hallonen med en banan och om man vill, för hallon kan bli lite syrliga, men det gillar jag, annars ta i agave sirap nu när du mixar. Sätt ugnen på ca 65 grader och ta antingen bakplåtspapper eller smörj den med kokosfett. Bre ut den fina rosa hallonsmörjan i ett tunt lager. Nu ska den här plåten stå inne i ex antal timmar i ugn ( ni kommer se när det är klart, men ca 6 timmar) och tips är att gå dit och öppna och torka av fukten som blir. Gör såklart detsamma med mangon och en banan, på den hade jag lite chiafrön på om man vill att det krispar lite skönt i munnen. Det gör det annars ändå med alla hallonkärnor!
Ska det vara färska eller frysta bär?
åh förlåt tänkte att man nästa såg det på första bilden men det var ju klumpat av mig att inte säga att dom ska vara frysta <3 Lycka till!
Är det någon grad på ugnen? 🙂
Nu hann jag nästan bli lite nervös att jag inte skrivit det.. Men 65 grader 😉 KRAM
Det här låter fantastiskt! Hur mycket hallon/mango använder du?
Det är så gott, och helt perfekt att ha hemma!! Förlåt att jag inte la till det, jag bara körde med ca 6-7 dl frysta hallon / mango och 1 banan i varje. Lycka till, och perfekt att göra nu helgen, hoppas du får en trevlig helg!
Hur mkt hallon till 1 banan?
Hej J, förlåt att jag inte skrev det.. det gick för fort så jag bara gjorde.. men det är ca 6-7 dl hallon/ mango till 1 banan. Sen låter du den vara i ugnen och sedan klipper när den svalnat 😉 Kram
Gör du en tunn platta på plåten och klipper ut remsorna när den svalnat?
Hej Hanna! Exakt så som du skrev gör jag, en tunn platta på plåten i ca 6 timmar sen svalnande mi faktiskt på bakplåts pappret över natten för min blev klar så sent, så klippte jag remmsor dagen efter och tog bild till er 🙂 Lycka till och trevlig helg!