Morot – ingefära – gurkmeja – boosta kroppen med den här enkla soppan

IMG_2716 IMG_2731 IMG_2738

 

Idag följde jag temat på gult. Efter min mango smoothie menar jag så blev det den här underbara soppan till lunch! Super enkelt och det är ju så vi gillar det. En måndag och man har massvis med ting att ta tag i och lunchen är då inte prio ett. Men vår kropp behöver ju fortfarande sin bensin. Jag har ju nämnt nu i två inlägg i senaste dagarna att g u r k m e j a är dunderbra för vår kropp. Ingefära vet vi nog alla nu att det är nyttigt. Tänkte nu nämna lite bra egenskaper om just då morot som jag använde mig av idag i soppan. Morot hjälper huden med ex antioxidanter, hjälper synen med dens A vitamin, är även fullmatade med betakaroten och annat som är bra för ditt hjärta, betakaroten är även bra för att få igång spermier.. Morot är inte bara bra för ögon, hud och hjärt utan även vårt immunförsvar! Så tänk er då vad den här soppan är – nyttig! Vi kan helt enkla boosta vår kropp med en enkel soppa!

 • 3 st morötter
 • 5 msk kikärtor
 • 4 cm ingefära
 • 1/2 grönsaksbuljong
 • 1-2 tsk gurkmeja
 • 1/2 äpple ( inget måste)
 • 1 tsk nyponskalsmjöl ( inget måste)
 • 1 tsk chili flan
 • 1 nypa salt
 • 3 dl cocosmjölk
 • 2 dl vatten

Jag kokade inte så jättelänge bara för att jag ville inte att dom skulle bli för mjuka men ändå ville jag att det skulle få mysa ihop sig ett tag. Sedan mixade jag bara med min stavmixer i det hela. Toppade med rostade sesamfrön, det gör du bara lätt i en torr stekpanna. Det var nästan att jag inte hann fotografera här hemma så sugen som min sambo var..

Vet ni vad, för er som äter rawfood eller vill testa det kan man mixa den här direkt i mixern <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  Metro Mode Club

  SE ALLT
  metro mode rekommenderar

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!