Bönpasta tillsammans med grönkål och morot

IMG_3250-2 IMG_3279-2 IMG_3274-2 IMG_3259-2

 

Så kom suget efter en god pasta till mig. Jag är ingen pasta människa och har aldrig varit. Jag är däremot ihop med en och min pappa är så äter pasta ofta ändå. Och några av gånger lyckas jag göra det med pasta som är gjort på bönor istället. Här är en av dom. Och för er som inte gjort det förra inlägget behöver inte känna någon press med den här rätten då den tar ca 10-15 min att göra ändå.

 • 1 gullök
 • 2- 3 vitlökar
 • 1 morot
 • 1 handfull grönkål
 • 1 mandarin/ apelsin
 • chiliflan
 • salt
 • svart peppar
 • smör

Sätt på saltat vatten och lägg ned bönpastan. Hacka gullöken och skiva vitlöken, sotera det efter i ordentligt med smör ( luktar ju så gott ). Hyvla din morot ( med en en osthylen eller en riktig sådan här liten hyvel) efter du skalat den. Skölj och hacka grönkålen och ha nu i dom bland löken som nästan är klar. Pressa över en mandarin eller apelsin. När moroten har mjuknat lite och grönkålen blivit ordentligt grön så är det klar. Vid servering hade jag rostat sesamfrön, pumpakärnor och hackade mandlar på som jag först rostade i en torr stekpanna.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
 • Jag gillar att brönpastan känns fräschare än den ”vanliga” pastan och att den smakar lite annorlunda! Vissa gillar det inte, men tur det finns mycket olika som gör att det finns något till alla 🙂

  Elin 2016-02-05 21:11:52
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!