Ljummen morotssallad

IMG_3197-2 IMG_3211_2-2 IMG_3217_2-2IMG_3227-2 IMG_3229-3

 

Är det inte så här att man alltid har morot hemma? Jag har iaf det jämnt.. det är ju så bra att fylla ut med det i maträtter. Den får ju aldrig själv en egen rätt om man säger så. Förutom här.. Den har fått sig en egen sallad! En riktigt god sådan! Så mycket smak på fatet här i så få ingredienser.

 • 2 st morötter
 • 2 handfulla med grönkål
 • fetaost
 • sesamfrön
 • mandlar
 • solrosfrön
 • olivolja
 • apselsin/ mandarin
 • agave sirap
 • salt
 • chili
 • peppar

Använd dig antingen av en osthyvel eller om ni har en sådan här skallare.. finns överallt att köpa för en billig peng, och jag tycker dom är bra att ha till mycket! Sköjl av grönkålen och sotera den med olivolja i en medelvarm stekpanna. Den ska bli så grön som möjligt sen är den klar, ni kommer att se. Koka upp saltat vatten och ha morötterna i bara någon få minut. Blanda ihop grönkålen och morötterna med fetaosten medan de är lite varmt, så den smälter ihop lite. Rosta ihop nu sesamfröna, pumpakärnor och hackade mandlar i en torr stekpanna. Gör en dressing på olivolja, pressad apelsin eller mandarin använde jag, agavesirap, salt, chili och peppar. Blanda nu allt.

Jag åt den här innan jag gick och tränande och jag hade en plan med det hela. Jag åt nämligen inte allt utan hade kvar för att göra mer enkelt mat när jag kom hem. Ska visa er, det blev utsökt gott nämligen!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  Metro Mode Club

  SE ALLT
  metro mode rekommenderar

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!