En magiskt god buljong soppa

IMG_3321-2 IMG_3324-2 IMG_3345-2 IMG_3356-2 IMG_3365-2 IMG_3370-2 IMG_3376-2 IMG_3384-2

 

Om blickar kunde tala… ser ni hur smått avundsjuk Alba ser ut på min måltid. Jag älskar att äta buljong.. öööh det låter ju inte som någon mat tänker ni. Nä det stämmer väl men man gör det till en hel rätt med de. Man kan ju göra en buljong och ha i pasta, ris, falafel, potatis eller som här en hög med smaksatta grönsaker. En helt ypperlig, varm, smakrik lunch efter en promenad.

Buljonger kan man ju göra på många sett, här är bara en som går dunderfort.

 • 1 liter vatten
 • 1 morot
 • 1 seller stav
 • 1 bit fänkål
 • 1 grönsaksbuljongtärning
 • 1/2 tesked gurkmeja
 • 1 nypa chiliflan
 • 1 nypa salt
 • svart peppar

Riv morot, selleri, fänkål och lägg i det kokande vattnet som du haft i buljongtärningen. Låt det här liga och mysa ihop sig ca 15 minuter. Då gjorde jag en broccoli och kål blandning som jag smaksätta med;

 • rostade sesamfrön
 • rostade pumpakärnor
 • 1/2 citron
 • olivolja
 • salt
 • peppar

Lät det få ligga som dra ihop sig medan buljongen blev klar sedan såg ni hur jag åt det hela. Nästa gång ska jag bara ha falafel på, det är ju för gott alltså.. Trevlig fredag på er nu mina käääääära läsare! Och hoppas ni får i er massa härlig och god mat 😉

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  Metro Mode Club

  SE ALLT
  metro mode rekommenderar

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!