Det är det lilla som gör det- kardemumma och morot

IMG_3698 IMG_3732 IMG_3702

 

Vi är nog väldigt många som äter gröt nån gång så där i veckan.. Och det gäller då att variera dom, tycker iaf jag. Det gör det hela så mycket roligare och den här vill jag verkligen dela med mig om! Dom gifte sig så fint med varann och gröten blev nyttigare än vad den redan är. Bara riv ned en morot ( på den minsta rivet på rivjärnet) och ta rör ned en liten tesked med kardemumma. Otrolig gott och enkelt! Sen gjorde ju topping väldigt mycket också såklart men ska jag välja något att ha nästa gång blir det physalis, passionsfrukten, agave sirap ( kanske dadlar och granatäpple och nötsmör och blodapelsin också ).. Mumma!

ps. iden med morot i gröt kommer ifrån New York – där det ofta serveras på frukost menyn.. såååklart den gör tänker ni eller hur.. 😉

Mycket morot på mina recept nu, men det är ju så bra för våra kroppar och som jag jämt säger- jag älskar variation!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Den bästa grötkombon tycker jag är pumpa + kardemumma + mango. Mangon i bitar ovanpå och kokt pumpa och kardemumma i själva gröten:)

  Anna 2016-02-10 09:16:03 http://www.timans.se
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Wow, vilket mega tips. Jag har inte testat med pumpa i, det känns lite mer som en lunch då? Men mango måste jag ju hålla med om det är grymt gott att toppa med!! Tack snälla du och har du mer godheter att tipsa om fr du gärna skriva 🙂 Kram

   foodjunkie 2016-02-10 20:58:29
   Svara
 • Haha jag känner mig riktigt tråkig som endast har kanel på gröten, som jag dessutom trycker ned i gröten för att det inte ska smaka så mycket (gillar inte kanelsmaken så mycket, men den blir lite mildare i gröten så det funkar). Inte ens mjölk eller något annat 🙂
  Hallon hade jag på ett tag och ibland kan jag ha blåbär på, helst varma 🙂
  Gröten har verkligen blivit en rätt som har blivit förnyad på många sätt, men det är ju bra så det finns något sätt som alla gillar. Valmöjligheten är stor!

  Elin 2016-02-08 16:57:29
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!