Hur mycket älskar jag inte hummus, man skulle kunna säga att ” i’m a hummusexual”.. Så min lunch idag blev helt perfekt. Så där lätt som jag gillar det, och det jag oftast vill tipsa om. Det som inte syns på bilden är mitt pitabröd jag hade till. Det är förövrigt någonting som jämnt finns i min kyl (Syrianer äter mat med pitabröd.. ). Så tänk er att man tar lite pita bröd och dra så man både får med den goda och smakrika mitten där och till det hummus!
- två potatisar
- en gullök
- 3 vitlökar
- 1 rödbeta
- 1 msk tomatpure
- 2 dl tomatkross
- 1 tsk spiskummin
- smaka av med salt och peppar
Skär lök och vitlök och fräs i medelvarm stekpanna. Skala potatis och rödbeta och riv sedan på det stora på rivjärnet. Ha i det och resten i stekpannan. Så enkelt var det, men låt det få ligga där och mysa lite medan du gör vilken hummusen på;
- 1 burk kikärtor
- 4 msk olivolja
- 1 msk citron
- 5 msk vatten
- 1 msk spiskummin
- smaka av med salt
Hummus är ju för härligt att man kan variera dom, vill ha den lite gulare här så går det bra att ta i gurkmeja. Jag hade ingen tahini hemma men det går fint ändå. Man kan ha utan eller med vitlök och samma med citronen. Man kan även göra den lite starkare med chili eller smaksätta med ärtor, avokado, rödbeta.. ja man kan ju säga att kikärtor är det som är grunden sen kan man trolla ( mixa) i vad som helst nästan.. Halleluja! <3
Wow! Allt du lagar ser så fräscht och gott ut. Ska börja testa recepten en efter en… Tack för världens inspiration!!
Hej rara Elsa! Du ska bara veta hur glad jag blir när du säger det!! Det är precis det som är min önskan med det hela <3 Att det ska inspireras så mycket att man faktiskt lagar det 😉 1000 TACK och ha en fin helg
Vill bara snabbt kommentera din header istället för hummusen idag 🙂
HUR fin är du pa den bilden??? WOW. Jättesnyggt.
Men MILJONER TACK S N Ä L L A DU Andrea! Det är väldigt pirrigt och svårt att välja en header tycker jag så blev så glad nu när du skrev det! <3<3<3