k o k o s b a n a n p a n n k a k o r

IMG_3749 IMG_3760 IMG_3762 IMG_3763 IMG_3795 IMG_3801 IMG_3818

 

Här hemma har vi en sjukling och då tänkte jag överraska med någonting gott när lilla ( nio år, men man blir ju alltid liten när man är sjuk) Elias låg under täcket med film.. Kom dock på efteråt han ätit han inte gillar banan.. Som tur är gjorde jag bananpannkakor med k o k o s s m a k!! Det var precis lika gott som det låter så han märkte inte av bananen! Kokos är ju en favorit här hemma, och det använd ofta som topping eller i chiapuddingen men att göra bananpannkakor ( som vi alla nog gör och gjort) och ha kokosmjölk är ju en helt fantastiskt ide! Mumsfilibaba… Så tips till er som vill lyxa till det imorgon på fetistisdagen men ändå vill vara nyttiga, – kokosbananpannkakor ( lång och härligt ord)

 • 2 st bananer
 • 2 st ägg
 • 2 dl kokosmjölk ( riktig som man använder till matlagning, min stod i kylen därför så hård på bilden högst upp)

Mixa det här och stek i kokosfett. Jag toppade med rostade kokosflingor, kokosgrädde, bananer, valnötter och blåbär <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Hej Edita!
  Jag heter Malin och jobbade tillsammans med din syster Frida på Asplund för några år sedan. Vet att du jobbat där också:-) Så vi har setts någon gång. Men hur som helst, TACK för en super bra blogg och all matinspiration. Jag försökte dock göra dessa smarriga pannkokor häromdagen och gjorde som du skrev ovan men smeten höll inte ihop hur jag än försökte. Hade kung markattas kokosmjölk på burk dock inte från kylskåpet så då var den ju lite lösare än din. Är det det som är skillnaden tror du eller har du något knep? Vet att man kan ha i lite fiberhusa för att binda men inte ens det hjälpte. Vill så gärna göra dem för det ser så galet goda ut… tack på förhand.

  mvh

  Malin

  malin 2016-10-07 11:49:53
  Svara
 • Ser fantastiskt ut! Dina bilder alltså, älskar dom <3

  Nathalie 2016-02-11 11:09:41
  Svara
 • Hej, ser fantastiskt gott ut, måste prova!! Ett tips är att använda kokosgrädde istället för kokosmjölk då kokosgmjölk innehåller massa tillsatser som E-ämnen osv medan kokosgrädde bara innehåller kokosnötsextrakt och vatten, detta gäller dock bara (vad jag vet) Santa Marias ”Extra Creamy Coconut Milk” (http://www2.santamariaworld.com/se/produkter/asia/extra-creamy-coconut-milk/).
  //Emma <33

  Emma 2016-02-10 20:18:57
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   jaa, jag älskar kokosgrädde.. det är det jag toppade det hela med här! Fast då ovetande om ditt tips, vilket är ett väldigt snällt och gulligt tips så TACK och det ska jag skriva nästa gång jag använder det så fler får läsa det. För det går ju verkligen och byta ut direkt istället kokosmjölken. MÅNGA kramar till dig fina Emma! <3

   foodjunkie 2016-02-10 21:03:22
   Svara
 • Hej!
  Först stort tack för fantastiskt bra blogg med inspirerande inlägg!! En undran brukar du använda dig av riskokosmjölk? Hittat den produkten men inte använt den mer än till smoothies, fick en idé nu när jag läste detta att man borde kunna ha den till allt möjligt!
  Nettan

  Nettan 2016-02-10 07:29:45
  Svara
  • Svar på Nettans kommentar.

   Hej Nettan! Miljoner tack, blir så glad att höra att den inspirerar då det är det jag verkligen önskar. Jag tycker ju att nyttig mat är enkelt och då blir det så kul att laga det och få dela med mig! Men det blir såklart alltid roligast när ni skriver att det gör det! Men riskokosmjölk lät väldigt spännande, ska jag gå och köpa och testa någonting kul med snart för det har jag aldrig gjort förut. Men tror helt klart att det går att göra mycket, typ dom här kokosbananpannkakorna 😉 KRAM och lycka till

   foodjunkie 2016-02-10 21:12:15
   Svara
 • Å vad det ser gott ut – detta skall testas pronto 🙂 Kraaaam

  Petra 2016-02-09 09:34:41
  Svara
  • Svar på Petras kommentar.

   Åh vad kul.. det var det, det är redan en beställning till en ny tills dom kommer hit på fredag igen 😉 KRAM

   foodjunkie 2016-02-10 21:16:42
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!