Är ni lika tokiga i hummus som jag?

IMG_4105-2 IMG_4114-2 IMG_4119-2 IMG_4131-2 IMG_4140-2

 

Jag kände att jag ville visa er min favorit när det kom till hummusen.. Jag erkände ju att jag är hummusexuell i et tidigare inlägg haha.. Så ville nu komma med en favorit! Den här är perfekt att bjuda på i vilket tillfälle som helst. Det ändå som kan vara lite pilligt är att skär bort oliv från olivkärnan, men det finns ju såklart att köpa utan som är goda. Den här hummusen gjorde jag av;

 • 1 burk kikärtor
 • 1 vitlök
 • 1 dl vatten
 • 4 msk tahina
 • 5-6 msk matolja
 • salt

Mixa den till den är i din smak av konsistens och ringa över lite olivolja, rostade pumpakärnor eller pinjenötter, chiliflan, persilja eller basilika och dom där små goda urkärnade oliverna <3

Det är ju alltid trevligt tänker jag och bjuda på någonting som är så här gott.. men även nyttigt. Den är ju faktiskt nästan bara gjort på kikärtor. Som är väldigt näringsrika, innehåller flera olika vitaminer, protein, antioxidanter, mineral och fibrer.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • åå hummus är ju så fantastiskt gott!!

  Felicia 2016-02-17 18:39:02 http://feliciathiel.devote.se
  Svara
 • Mums vad gott det såg ut! Vad är det för märke på oliverna? Var finns de att köpa?

  Jenny 2016-02-16 20:18:05
  Svara
 • Tips angående olivkärnan! Lägger man oliven på en skärbräda och lägger knivbladet emot och trycker till så spricker den och delar sig och det är bara att plocka ut kärnan. Går även att göra med fingrarna direkt då går det snabbare men den spricker inte lika ”fint”:)

  Malin 2016-02-16 14:43:01
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!