Här kommer då en rostad-hasselnöts-ris-rätt med rotfrukter med apelsinsmak! Hur trevligt lät inte det? Och det är precis vad det är, trevlig härligt liten måltid! Jag gillar att göra mat när allt klaffar och är klart samtidigt. Så ingenting behöver stå och vänta. Här satte jag bara på riset. Hackade upp rotselleri och palsternacka i små tärningar, ringlade på lite olivolja, lite salt och pressa lite apelsin över dom sedan in i ugnen i ca 15-18 ( förlåt till alla som hann läsa 185 minuter, jag har haft feberyra och skrivit på tok fel, speciellt till min farfar som är 82 år och hann lämna ugnen i 120 minuter och hann hitta det uppbränt…) minuter på 220 grader.
- ris
- palsternacka
- rotselleri
- apelsin
- hasselnötter
- salt
- smör
- olivolja
När dom båda nu står inne och myser till sig kan man passa på och rosta hasselnötterna ( eller den nöt du föredrar) i en topp stekpanna, bara hacka till dom lite innan. Sedan när de två är klara så blanda ihop och lägg pressa i lite mer apelsin och lägg upp på tallrikar, riv då lite apselin-zest på och på med dom rostade nötterna.. mumma! Och vill man kan såklart ha detta till lax eller annat smarrigt. Kram till er, nu ska jag börja se andra säsongen på Bron… sjukt spännande!
Oj vad gott det ser ut! Får testa i veckan! Krya på dig 🙂
Vad kul att höra! <3 Hoppas det smakar och tack snälla du !! Kram
Hej! Vilken härlig blogg och vilken ännu härligare inspiration du är! Underbara bilder och recept. Det är faktiskt tack vare dig som jag nu startat en egen blogg med härliga recept och inspiration, kolla gärna in den! Keep up the good work;) Ha en fortsatt bra dag!
http://nouw.com/energik%C3%B6ket
Hej Sandra! Vad kul att jag har fått inspirera ändå in till bloggvärlden, Heja dig! Vad gullig du är, precis vad en sjukling behöver känner jag.. lite berömm även fast man ligger under täcket, puuuhu hhaha.. Kram till dig och tack igen för energi du skickade 😉
185 minuter hehe?
Oooooj haha sooorry fölråt.. snurrig värre nu med febern måste jag ju helt klart säga! Jag menar 15-18 minuter 😀 FÖRLÅT IGEN!
Låter hur gott som helst! Ska testa i veckan! Men först, ska det verkligen vara i ugnen i 185 minuter hah? 😀
Hahaha ooonej, vilken tur att jag har er läsare som säger till. feber yra kan man ju kalla det! Jag ber om ursäkt! Ska ändra direkt.. sorry.. Det ska vara endast 15-18 minuter haha.. Hoppas jag hann skriva det här nu innan du gjorde det! KRAM
Hahah alltså jag tänkte först inte påpeka det men jag måste bara, 185 minuter?! känns som det blir mer färglatt än på din tallrik då 😉
haha såå pinsamt, jag har haft feberyra kan man ju säga! TACK för att du påpeka, det ska vara 15-18 minuter! föööörlåt och kram
Hejsan,
Har försökt mej på att laga Din dagens risrätt. Besökte Hemköp och inhandlade erforderliga indigridenser. Nåväl, klart till drabbning!
Att preparera grönsaker etc, var ingen konst. Jag utökade receptet 5ggr (bra att ha i frysen) och ställde sedan plåten i ugnen..Ugnen ställdes på 185 min, allt var i sin ordning. Tog bilen till Forsa men var tillbaka efter 2 tim (120 min), men till min fasa hade risrätten brunnit upp. Sannolkt måste ugnens temperaturregulator ha falerat, eller har underteknad begått ett fatalt misstag.
OSA / Farfar
Hej Farfar!
Kan ju börja med och säga FÖRLÅT! Jag har lite feberyra här hemma och har skrivit på tok fel, endast 15-18 minuter ska det vara! Hjälp vad fel det kan bli.. hoppas det inte blev någon skada, mer än att rotfrukterna blev brända..!?
Vi saknar dig och kommer gärna på besök snart! Kul att du läser här och ska se till att inte gör mer misstag. KRAM