Asiatiska hummus rullar

IMG_4153 IMG_4155 IMG_4195 IMG_4209 IMG_4238 IMG_4254 IMG_4259 IMG_4272

 

Vem vill inte ta en bit på en rulle? Tänk dig dom här med en krispig sallad… ååååååmuuuumma! Jag kallar dom asiatiska hummus rullar just för att jag tycker att det bli liten asiatisk touch av koriandern, limen, sesamfröna och avokadon. Och så här är det ju med alla mina recept, man kan ju byta ut och lägga till vad som helst. Jag kommer bara med tips och inspiration. Har ni några andra tips och lägg i till hummusen istället så ge mig gärna? Dom är nämligen så goda och lätta vilket då är perfekt att göra när hungern slår till!!

 • tortillia bröd
 • avokado
 • lime
 • sesamfrön (rostade)
 • koriander

Hummus har jag ju visat många varianter av nu men hoppas ni är lika glada i hummus som jag.. i den här hade jag iaf;

 • 1 burk kikärtor
 • 1 lime
 • 5 msk matolja
 • 1 dl msk vatten
 • 1 tsk kummin
 • 1 vitlök
 • valfritt chili
 • ca 1 tsk salt

Ni ser på bilderna hur det gick till väga, la allt i, sedan rullades det, las på en ungsplåt, rev över lite ost sist men inte minst – mysstunden i ugnen, som är ca 15 min på 225 grader. Så kommer ni ihåg det jag skrev i början, sjukt gott med en krispig sallad… Och fint att dela så där mitten, alltså inte på hälften.. mitt-i-tu.. delad eller vad tusen.. Är ni med hur jag menar..? Som där som det är på sista bilden haha KRAM

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Om man äter till middag… Hur många rullar per man? Och stora eller små bröd? Och en sak till! Hur mycket avokado till varje rulle?

  Älskar dina recept!

  /K.

  Kristina 2016-04-06 14:11:24
  Svara
  • Svar på Kristinas kommentar.

   Hej Kristina! Tack snälla du <3

   Det beror på om du ska ha en sallad till som jag tycker är det bästa. Tänk att man äter 1 1/2 – 2st / person. Och att det är lite mindre en halv avokado i varje rulle i dom små bröden. 🙂 Smaklig måltid!

   Kram

   foodjunkie 2016-04-06 17:42:32
   Svara
 • Ser supergott ut som vanligt!! Var har du hittat de superfina besticken??!!

  Bella 2016-02-27 00:37:50
  Svara
 • Så gott! Prova att göra som en varm hummus på kikärtor som du värmer lite i kastrull med olivolja, och sedan mosar eller mixar och så ha i chili, mynta och lime, och salt såklart. Perfekt tillbehör!

  Greta 2016-02-25 02:42:11
  Svara
  • Svar på Gretas kommentar.

   Wow Greta det här ska testat direkt, sååå gott låter det! Jag älskar när ni kommer med tips,och detta låter som en höjdare.. <3

   foodjunkie 2016-02-25 12:17:24
   Svara
 • Tack för tipset! Jag provade med det jag hade hemma och gjorde en fyllning på hummus, broccoli, gröna ärtor och persilja. Supergott, fräscht och enkelt, precis som det ska vara!

  Sara 2016-02-23 17:54:39
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Åh härligt blandning, ska jag se till och få ner mer grönt i minn nästa gång också! Tack snälla du <3

   foodjunkie 2016-02-24 14:52:23
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!