Middagen blev räddad av en nyttig risotto och dom perfekta tillbehören

IMG_6196 IMG_6205

 

Hemskt bra bilder, eller bara mysiga, för på maten var svår att få till bild på bland alla levande ljus. Dom hade jag precis hunnit tända innan det ringde på dörren igår. Jag är gräsänka i helgen och blev så glad när jag öppnar och där står min syster och pappa! Frågan var bara vad tusan jag skulle bjuda på.. Så medan Alba underhöll dom ordnade jag rotfrukter i ugn och kall nyttig risotto.

 • Potatis klyftor  med tryffelolja och pumpakärnor
 • Fänkål delad i fyra delar
 • Morot
 • Gullök
 • Rotselleri med gurkmeja på

Salta och olja allt sedan i ugn i ca 15 minuter på 220 grader. Under den tiden gjorde jag den där kalla ristton som jag kallar den. Jag använde mig av den här nya Zeta blandningen som heter Orzo-mix, den hade jag redan i kylen färdig kokt men annars tar det tio minuter.. det är en blandning av  korn, lupinbulgur, delade gula linser och delade gröna ärtor. Den smaksatte jag då med

 • kronärtskocks kräm ( finns på burk, Zeta, hade jag redan hemma så ingen reklam haha) 
 • Färsk Basilika
 • 1/2 citron
 • Riven citronskal
 • Hackade hasselnötter
 • Marinerade vitlöksklyftor
 • Chili
 • Salt

Hann säga till Frida att dom där vitlöksklyftorna var i, hon skulle nämligen ut på stan.. Kvällen var räddad från alla olika håll!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  Metro Mode Club

  SE ALLT
  metro mode rekommenderar

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!