Otroligt bra dricka på alla sätt och vis

IMG_7332 IMG_7338 IMG_7343 IMG_7345 IMG_7348 IMG_7349 IMG_7352 IMG_7355 IMG_7358 IMG_7376

 

När det lixom bara ekar i ens kyl och ens bästis ska komma på frulle.. Ja det var exakt sån tur jag hade imorse, jag skulle få äta frukost med alla mina älsklingstjejer, Lisa, Alba och hunden Bella! Fast det här med att ens kyl ekat kan ju faktiskt göra att dom mest fantastiska recepten kommer till. Det gamla hederliga citronvattnet blev det som jag visat för er förut.. Ni vet det där som min mamma alltid gör – en sked honung i vatten över natten och på morgon pressar man en halv citron i.. Mums – och vill man utöka det så är en kork äppelcidervinäger ett tips!

Hela frukosten kan man säga fick en citron touch. Jag gjorde både drycken och en chiapudding kvällen innan så det var nästan bara att äta när Lisa kom. Citronen-saften hamna i drycken men i chiapuddingen rev jag i citronskalet, men även dadlar och mandelmjölk. Det blev så gott när det fick så till sig över natten.. dadlarna smälter ut och blir sött och citronzesten gav sin smak som om att det var en citronkaka man åt. Det ända jag gjorde på morgonen var att värma jordgubbar med lite agavesirap i som jag mixa och häll över, och toppade med rostade hasselnötter. 🙂 Mätta och belåtna tog vi tjejer en lång härlig promenad! Och det som verkligen är härligt är ju att se hur det börjar komma vårblommor ute..

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
  • Hur gjorde du med dadlarna i chiapuddingen? Hackad i bitar eller mixad? Det låter så gott med lite sött i. 🙂

    Stina 2016-03-16 19:21:14
    Svara
    • Svar på Stinas kommentar.

      Hej Stina. Jag la bara i dom efter jag plockat ut kärnan, alltså typ delade i hälften. Så fick dom ligga där över natten och mysa ihop sig. Och på morgonen så rör jag runt och då blir det som kräm och blandas ut 🙂 Det är perfekt alternativ om man inte vill jämnt använda sig av agave sirap. Smaklig måltid 🙂

      foodjunkie 2016-03-16 19:52:48
      Svara
  • Vilka fantastiskt fina muggar! Var kan man köpa dem?
    Bra chiapuddingtips! Jag brukar sällan äventyra bort från min morning wellness- Carob- vaniljchia med bär och frukt men denna ska jag prova faktiskt, citron är ju så gott!
    Ha en härlig dag! ☀️

    Jessika 2016-03-15 07:52:49
    Svara
    • Svar på Jessikas kommentar.

      Tusen tack, dom är dunder härliga och stora att dricka ur. Blir lätt att dom använd mest kan jag säga. Dom är från Spode. Haha jag älskar när man hittar en favorit och stannar där, men det är ju kul med variation. Så kul om du tycker om denna då 🙂 Hoppas du hann njuta ute i solen idag! Kram

      foodjunkie 2016-03-16 19:57:29
      Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!