Renande och smal mat

IMG_8498 IMG_8505 IMG_8510 IMG_8540

 

Hej godaste kära kål, där står du och ser ståtlig ut! 🙂 Är det någon som brukar äta kål så här? Detta är spetskål, men man kan ju äta vanlig kål så här med. Alltså stoppa den i ugn och bara äta som den är. Eller krydda den lite först, jag använde mig av

 • linfröolja (det använder jag just bara frö att det är så högt på omega 3 men det går lika bra med olivolja)
 • citron zest
 • salt
 • peppar

Sen är den i ugn i ca 15 minuter på 220 grader.. Tills den är mjuk och saftig! Under tiden gör jag en lite dressing snabbt på

 • färsk persilja
 • linfröolja ( eller olivolja)
 • en vitlöksklyfta
 • salt
 • peppar

Den blir så smakrik och perfekt att toppa denna ljuvliga och saftiga kål med! Och nu undrar ni säker varför jag skrev att det är renande och smal mat som överskrift. Och det är så att kål är väldigt renande för vår lever. Det är nämligen viktigt att hålla vår lever ren, och det gör vi genom att äta sund mat men att äta kål är ett jättetips att hjälpa kroppen ordentligt. För har man bla dålig hy, förstoppad, allergi, övervikt, dålig andedräkt, gula ögon, mörkt urin så är det små täcken på att hjälpa levern så den kan rena kroppen. Sen kan det ju bero på mycket annat också men att äta ren mat är ju som ni vet min stora tro och det jag vill inspirera till. Så ät kål mina kära läsare det är ju dessutom dunderbilligt, och ni fick precis det godaste receptet! Det är inte bara nyttigt för att det är renande, det är även bra för immunförsvaret!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  Metro Mode Club

  SE ALLT
  metro mode rekommenderar

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!