Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Drogen socker…

IMG_8920 IMG_8940

 

Efter regn kommer sol, no shit.. Igår var det skyfall från himlen och idag vaknar vi med sol. Fantastiskt, vattna allt och sedan komma och ge oss energi. Moder jord <3 Och det kände jag direkt nu när solen kom hemma i Stockholm, alla blir ju så fyllda med energi. Man behöver ju inte äta sådan här härlig acai-skål för att få energi.. Även om det är så sjukt gott. Det är ju så skönt och ha acai pulver hemma tycker jag och göra till frulle, det ända man behöver tänka på är ju då att ha fryst banan hemma.

Måste bara få droppa det här, lyssnar just nu på ett socker program.. Hjälp vilken drog det är. Känner någon igen sig att man kan äta nyttigt hela dagen och sedan måste man bara ha någonting sött? Jag är där, jag älskar sött, och det blev värre nu när jag ammar. M Å S T E ta tag i det.. även om jag kanske inte känner att det sätter sig som fetma, utan det är ju läbbigt vad det gör i kroppen. Och det som är läbbigt är ju hur gömt det är i vår vardagliga mat.. Juice, smörgåsar, yoghurt, musli osv.. Även om det är ekologisk. Det är gömt i allt vi äter, just för att det är som en drog och vi vill ha mer så tillsätter dom det i allt. Hänger ni med? Vi är som slavar för konsumenterna utan att vi vet om det. Jag ska helt klart tänka på det mer nu än förut! Och det läskigaste är ju att det är ju typ alltsom vi ger våra barn..

 • 1/2 fryst banan
 • 3 msk kokosmjölk på burk
 • två stora bitar vattenmelon
 • 4 st ej frysta jordgubbar
 • 4 msk acai pulver

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Jag vet inte om jag helt fått allt om bakfoten men jag förstår inte vad alla pratar om. Du skriver om allt socker vi får i oss och hur mycket socker företagen lurar i. Men vilka produkter är det vi talar om? Jag tycker själv jag får i mig minimala mängder socker och när jag väl får i mig det då är jag medveten om det. Vilka är alla sockerfällor ni pratar om? Vad är det ni inte kan vara utan? Min yoghurt är naturell, jag lagar all mat från grunden, min granola är från pauluns och mina nötter är naturella. Jag är även väl medveten om att när jag äter Ben och Jerry en fredagkväll så får jag i mig socker. Men jag har heller inga problem att göra härliga efterrätter varje kväll utan socker, som t.ex. banana ice-cream, fruktsallad osv. Vilka är alla sockerfällor ni får i er och matar era barn med? Jag är så genuint intresserad för det känns som jag måste missa något! Supertacksam för svar och exempel i er vardag! 😀
  Kram!

  {"author":"Vendela " 2016-04-05 16:35:05
  Svara
  • Svar på {"author":"Vendela "s kommentar.

   Hej Vendela!
   Tack för din fråga, jag förstår att du undrar! Och jag måste bara säga att jag blir så glad av din kommentar, att hör att du har så sund syn på det hela och lagar mat från grunden. Det är precis det jag vill inspirera om. Och det känns som om du är inte behöver tänka på det jag skrivit om. För det vet man med sig själv om man vet att ett sötsug styr lite.
   Om jag förstod dig rätt så vet du om att socker är farligt precis som alla förhoppningsvis gör men att du undrar mer om jag kan säga exempel på vad det är gömt i? Och det är mest om man köper mat som är tilllagad, och det är ju pålägg i alla former, yoghurt speciellt då med smak, kvarg, olika flingor och musli, juicer, sylter, barer, bröd, sushi, dumplings osv.. och det vi ger våra barn är ju då köttbullar, korv, blodpudding osv. Nu vet jag att det finns sockerfria alternativ och min bebis har inte kommit till den maten ännu men tycker det är bra att nämnda så vi alla vet. Hänger du med mig?
   Jag är som dig men nu när jag ammar har jag råkat bli så där sötsugen och det är jobbig då det kan slå till när som helst och man blir trött eller grinig och så får man i sig en bar eller liknande och är tillbaka på rätt humör igen. Dom som känner mig vet att det är inte många läsk jag druckit men älskar choklad men det unnar jag mig gärna då jag vet att jag lagar maten från grunden, och det är därför jag vill ha min blogg och få ut tips och enkla recept för att slippa köpa färdig mat.. Men är tyvärr inne i det här med att få ett sötsug varje dag. Och då är det choklad eller bars som oftast är lösningen.. varje dag.
   Fortsätt med din vardagliga kost och kommer det till att dina barn ska få i sig för mycket socker så vet du nu några iaf några fällor att titta efter.. Var det någonting jag inte fick till nu? Det hade varit mer att förklara om du skrivit att du drack ofantliga mänger juice och leverpastej på ditt bröd med jordgubbskvarg och flingor och inte förstod men det känns som du är helt med 🙂
   KRAM

   foodjunkie 2016-04-05 21:46:17
   Svara
 • Just drogen socker är min värsta, jobbar förtvivlat med mig själv för att iaf minska min last.. Men det är svårt.. Då är det härligt att se dina fina bilder som uppmuntrar till att leva nyttigare med frukt och grönt. Skall träna i sex veckor med PT nu och hoppas på massa inspiration.. Ha en fin dag! Kraaam

  Petra 2016-04-05 12:11:28
  Svara
  • Svar på Petras kommentar.

   Ja kära nån, det är en last. Som jag alltid har haft fast i perioder mer och mindre.. Men när man får höra hur mycket det är i vanliga maten vi äter varje dag så blir det skrämmande, när man lixom redan tyckte man åt mycket socker!! Galet men sant.. Jag som tycker det är så gott också, men det är ju alltid en vanesak så dags att ta tag i den känner jag. Så ska jag försöka inspirera det hela även ut här på bloggen! Det låter hur härligt som helst och få träna med enPT i dom veckorna, lycka till och kör hårt! KRAM

   foodjunkie 2016-04-05 13:35:37
   Svara
 • Hej, intressant inlägg 🙂 vad för program lyssnade du på? Kram

  Monika 2016-04-05 10:45:43
  Svara
  • Svar på Monikas kommentar.

   Ja alltså, ju mer man tänker på det blir man ju knäpp och känner sig som en narkoman haha.. Jag ska försöka hitta den igen och länka den. Det var nämligen läbbigt och se hur dom la dit teskedar efter teskedar med socker för att visa vad det var i varje rätt. Värt att tänka på det hela helt klart! Kram

   foodjunkie 2016-04-05 13:31:24
   Svara
   • Svar på foodjunkies kommentar.

    Jag håller med dig, fick upp mina ögon för det dolda sockret när jag fick min dotter (20månader). Och det har också varit min last under amningen, försöker hålla mig så gott det går men som sagt så är det beroende framkallande. Har sett flera dokumentärer på netflix som är intressanta 🙂 kram

    Monika 2016-04-05 22:09:31
    Svara
    • Svar på Monikas kommentar.

     Hej Monika!
     Det är exakt det här jag menar.. man blir lite rädd nu när man ska börja ge sin dotter mer mat.. och så börjar man själv tänka vad det är man stoppar i sig.. och jag äter ändå en ren mat och funderar..Men att sockret då är en last när man ammar. Tack för tipset om netflix, ska spana! Och lycka till 😉 KRAM!

     foodjunkie 2016-04-06 13:45:44
     Svara
Foodjunkies webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!