Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

En lätt blomkål- och palsternacks-soppa

IMG_9174 IMG_9194 IMG_9206

 

Jag älskar soppa, och fick ett sådant sug på det efter en kommentar på min instagram. Tack för det! Så ge och ta tänkte jag och vill dela med mig av en enkel soppa som är krämig. Det finns ju lixom olika soppor, dom med bitar och dom krämiga. Jag har ingen favorit av dom två, utan använde mig av det jag hade hemma och tänkte lätt.

 • ca 1 l vatten
 • 1/2 blomkålshuvud
 • 1 gullök
 • 2 charlottenlökar
 • 2 st palsternackor
 • 2 dl stora vita bönor
 • 1 buljongtärning
 • 2 st lagerblad
 • 1 klick smör
 • smaka av med salt och peppar
 • vispgrädde hade jag ej hemma men kan vara gott att ha i

Du börjar med att sortera löken i smör i kastrullen. Ha sedan i allt det andra. Låt det koka ihop i ca 15 minuter, nu ska du mixa allt. Lättast är att använda stavmixern direkt i men först- ta ur lagerbladen. Det kan vara gott att ha i en extra liten klick smör nu om man inte ska ha i vispgrädde. Smaka av med salt och peppar, det gäller att inte fega för att få fram smaken här. Toppa med några goda nötter som du hackat upp <3

Ps. tycker det var så gulligt när vi stod och vänta på soppan att hon som inte ens kan gå skulle börja med att sätta på sig skor .. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
  Foodjunkies webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!