Men hääärräägud så gott! Det var ju länge sen jag gjorde ugnspannkaka men har haft suget sen min syster nämnde det för någon helg sedan. Och jag tycker att det ända som hjälper är att släcka det suget med precis det som man är sugen på. Och inte hålla på och fjanta sig med annat.. Är det pizza – ät en pizza så var det suget släckt lixom. Så nu till denna ljuvliga ugnspannkaka! Så lätt att göra, doftar i hela hemmet, smakar som sagt ljuvligt och gör alla väldigt glada..
Börja med att sätt på ugnen på 220 grader. Ställ in formen du ska använda dig av.. jag hade bara den här, det är nog bättre med en rund. När du ställer in formen ska du också ha i 5 små st matskedar med smör. Medan de smälter ska du mixa ihop:
- 3 st ägg
- 2 dl mjöl
- 2 dl soya mjölk
- 1 tsk kanel
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
Sedan är det bara att hälla i det här i den varma formen med smält smör. Låt den stå inne i ca 25 minuter. Och medan kan du nu göra det som gör det hela extra gott. Apelsinsockret..
- 1/2 apelsin saft
- 1/2 apelsin zest
- 2 msk socker
- 1 msk honung
Mixa så bra som det går, min var lite slö men det blir så goooooott! Det här kallar jag sätta att lyxa till det på helgen <3
Hej! Detta lät verkligen supergott! En fråga bara, när du skriver mjöl, vilket använder du? Vanligt vetemjöl?
Alexandra
Åh vad kul att du tycker det.. Ja du det var e bra fråga, jag köpte mjöl här och kan inte rikigt vad det är för mjöl på spanska, men det ska vara helt vanligt mjöl… så vete mjöl 😉 HOPPAS JAG! ska fråga mi spanska vän som kommer över senare idag och om det är någonting annat så skriver jag det direkt, men jag är 99.99% säker 🙂
Kram!
Gud va gott det ser ut! Det blir perfekt till söndags brunchen! En snabb liten fråga bara, lossnar pannkakan lätt i från formen tack vare smöret eller behöver man inte ha något bakplåtspapper eller typ ströbröd i botten?
Den är verkligen god och uppskattas alltid när jag gör den! Den lossnar med tanke på smöret så du behöver inte bakplåtspapper, dock är det bättre med en rund form <3