Choklad våfflor gjorda på banan

IMG_9452 IMG_9463 IMG_9468 IMG_9480 IMG_9490 IMG_9496

 

Det här med att starta veckan på bästa sätt.. Ja det tycker jag att jag lyckades med, helt ypperligt. För dom här våfflorna skojar man inte bort! Jag spann vidare på det här med banan deg, eller smet kanske man säger. Tänker på banan- pannkakor och på banan- brödet! Så varför inte få till dom men choklad smak också. Det var bara att mixa och hälla i våffelformen, lätt som en våffel ( plätt)..

 • 1 dl vetemjöl
 • 1 banan
 • 1 dl valfri mjölk, jag tog soya
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 2 msk raw cacao
 • 1 nypa salt
 • 1 msk cocosfett
 • 1 msk chiafrön

Efter jag mixat allt ställde jag in smeten i kylen frysen, medan våffeljärnet blev varmt. Tänkte att chiafröna skulle få ta fart och smeten få dra ihop sig. Även om det bara var 3 minuter så tror jag det gjorde susen. Toppa kan man nog göra med vad som helst för att få till det för det blev så gott. Men kokos grädde, smält honung( som jag ställde i mickron i 30 sekunder)  och färsk kall mango var inte helt fel 😉

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Kan man använda kokosmjölk eller mandelmjöl ist??”))

  Anna 2018-01-31 19:50:33
  Svara
 • Oh lord….. <3 Det är nu jag önskar att jag visste vart mitt våffeljärn befann sig..
  Vill bara berätta att jag tycker din blogg är såå bra och peppig nu! Den har inspirerat mig till att äta en mer vegetariskt fokuserad kost, (inte helt), men ett steg i taget. Bara älskar alla recept på tillbehör du levererar! Har printscreenat hur många som helst och skickar dessa till min sambo hela hela tiden haha!

  Kram Elin

  Elin 2016-04-12 10:41:50
  Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Men oh lord på dig snälla rara du <3 nu kommer jag somna med ett leende på läpparna efter din fina kommentar! Vad kul att den inspirerar precis så som jag önskar att den gör! Det är ju väldigt enkelt och få till det hela utan kött eller hur? Hoppas du får bra svar tillbaka från din sambo också haha.. Min älskar kött så det blir lite kött lagande här hemma till honom men han säger att han måste balansera ut allt det bra jag annars matar honom med.. 😉 Hoppad du hittar ditt våffeljärn, dom var fantastiskt goda! KRAM till dig och tack <3

   foodjunkie 2016-04-12 23:52:00
   Svara
 • Tack för all härlig matinspo! Blir alltid inspirerad att äta hälsosammare när jag tittar in på din blogg 🙂

  Du har möjligtvis inget bra recept på någon nötmix som man kan ha med sig i handväskan när sötsuget säter in? Gärna någon som man gör själv, dom man köper brukar va så galet salta.

  Elinor 2016-04-11 21:12:13
  Svara
  • Svar på Elinors kommentar.

   Hej Elinor! Det är jag som ska tacka för att du berättar att det faktiskt är så att det inspirerar! Blir så glad <3<3<3

   Jag skulle gå och köpa mina favoriter och blanda ihop dom själv! Då kan du ju t o m krydda dom med lite kanel och ha i torkade frukter och dadlar, bara skära dom i mindre bitar! Sen ha dom här smarta påsarna som finns på ikea med sån där öppning som finns på tuggumipåsar 😉

   foodjunkie 2016-04-14 19:20:35
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!