Gillar ni gnocchi? Jag tycker det är väldigt gott, men ät inte så ofta faktiskt. Kanske det som gör att det blir gott… eller hur man gör dom är oxå viktigt! Jag älskar ju smakrik mat och när det är olika konsistenser som möter varann! Gnocchi kan ju lätt bli geggigt om ni förstår mig? Så jag gjorde en fräsch kall tomatsallad till. Och det som blev smakrikt i gnocchin blev roquefortost. Fast slutade med inte med mumsheterna där, hade även i blåbär, frömix på – solroskärnor, pumpafrön och pinjenötter och dom hade jag i slutet när jag stekte gnocchin så dom blev lite rostade och så toppade jag med sparris och krämig balsamvinäger 🙂 Tomatsalladen tycker jag är en klassiker dom fungerar till allt! Bara skär ner;
- tomater
- rödlök
- färsk basilika
- dressing på; olivolja, vitlök, citron, salt, peppar
Ps. Viktigt att steka gnocchin i smör. Då blir den som bäst!