Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Ändrade planer och min favorit grönsaksgryta

IMG_0204 IMG_0208

 

Hej från oss! Idag bestämde jag mig helt plötsligt att jag ska boka en biljett hem och det blev redan imorgon. Det har varit dåligt väder här länge nu och jag är rastlös som få! Även om min lilla älskade unge håller mig sysselsatt så behöver jag lite mer. Så fort jag hade bokat hembiljett så kom lite sol fram.. såklart så är det alltid. Men det har blåst och regnat och det ska göra det två dagar till och jag hade tänk att åka till helgen men nu blev det lite tidigare. Ska bli skönt men samtidigt tråkigt! Både jag och Alba saknar alla nära och kära <3

Men som ni ser blev det ju då dags för att rensa kylen och då gjorde jag min favorit grönsaksgryta! Dvs alla möjliga olika grönsaker som ens går att tänka sig som ska bli en gryta. På bilden är den endast halvklar, jag gör så där först – sätter på medelvärme på plattan och tar i kokosolja och hackar ned allt. Så när allt är ned hackat och omrört några antal gånger så häller jag i lite vatten, ca lite mer än hälften av grönsakerna. Sedan i med krossade tomater, buljongtärning och färska kryddor därefter på med ett lock. Nu får det puttra på ett tag tag och till er som har småbarn nu är det perfekt att ta ut massa innan ni ska krydda ( jag mixar snabbt och ger till Alba) med salt, peppar, chili, paprika krydda, lite balsamvinäger och pressa i en vitlök. Bara smaka av till nu hittar er fulländade gryta! <3 Jag äter den som den är men det kan vara gott med ris till om man vill.. Tips på vad man kan ha i;

 • potatis
 • morötter
 • sparris
 • haricoverts
 • rödlök
 • purjolök
 • blomkål
 • broccoli
 • celleri
 • palsernacka
 • gulbeta
 • zucchini
 • paprika

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • <3 Alba!!

  Gloocall 2016-04-21 20:08:30 http://gloocall.com
  Svara
 • Hej,
  ser gott ut men den här meningen förbryllar mig, ”ca lite mer än hälften av grönsakerna” Det är i samband med att du beskriver mängden vätska.
  Hur mycket vatten ska man tillsätta?

  Bästa hälsningar
  Anna

  Anna 2016-04-21 19:39:19
  Svara
 • Alba är så söt!

  Minna Torstensson 2016-04-20 14:27:16 http://www.minnaelvira.devote.se
  Svara
 • Ser supergott ut, grönsaksgrytor är bäst! 🙂

  theVeganista 2016-04-19 12:07:54 http://theveganista.se
  Svara
Foodjunkies webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!