Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Den bästa linssoppan

IMG_0464

 

Den här underbara linssoppan var inte direkt en linslus..  Jag kan ta på mig varför den inte vart så bra på bild, det var både mörkt och jag var väldigt hungrig. Och det var väldigt mysigt och äta soppa i det regnet som kom igår! Jag var tvungen att ge mig ut och handla ju, plaskblöta kom vi hem och jag var sugen på en god soppa. Den här är verkligen den absoluta perfekta soppan, speciellt för oss vegetarianer. Då linser är proteinrika! Så det är inte den ända gången ni kommer få se denna (och då kan jag ta en bild när det är ljusare så jag är rättvis mot soppan ) men ville bara få ut receptet nu! Denna soppa är alltså nyttig, enkel, smakrik, billig och proteinrik utan komjölk, laktos, gluten och socker! <3

 

 • 2 stora gullökar
 • 1 fänkål
 • 4 vitlöksklyftor
 • 1 röd chili

Sotera detta i en gryta/kastrull i olivolja så det blir glansigt och fint

 • Röda linser, skölj och ha ned i kastrullen
 • 1-2 burkar krossade tomater
 • fyll upp med grönsaksbujong, dvs vatten med buljong ( min favorit buljong är den från Renee Voltaire)
 • smaka med örtsalt, salt och peppar

Och toppa med massa ny hackad persilja! Slurp slurp..

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Hej, hur mycket linser ska det vara?

  Hannah 2016-04-25 07:58:37
  Svara
  • Svar på Hannahs kommentar.

   Oj hjälp förlåt, jag tar hela paketet men vet dock inte hur mycket det, måste jag titta upp! Återkommer, kram så länge

   foodjunkie 2016-04-27 19:17:19
   Svara
 • Fina du, jag har en liten fråga som du säkert kan svara på. Hur tänker du kring e-koderna på livsmedel. Det är inget jag tänkt på förrän jag fick höra några prata om det för ett tag sen. Jag är noga med att välja bra livsmedel med lite socker, bra kolhydrater, proteiner och fett. Men dessa koder har jag inte tänkt på. Hur tänker du kring dem? Jag kollade upp och det finns ju i så mycket, till och med kalkonen hade koder med E. Är det några speciella E-koder man ska undvika, vad står det för? Hur tänker du kring dessa? Så tacksam om du kunde förklara om du vet, jag är väldigt påläst annars inom kost och hälsa, men detta var något som gjorde mig förvirrad när jag upptäckte hur mycket det var som hade dessa koder. KRAM!

  Julia 2016-04-22 14:31:18
  Svara
Foodjunkies webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!