En proteinrik härlig blandning

IMG_0885 IMG_0907 IMG_0914 IMG_0920

 

Visst är det så härligt och bara få koka ihop någonting gott och så kan man använda det vid flera tillfällen? Jag tycker det är det iaf. Och jag har haft så precis med den här härliga kompotten av linser och annat gott. Jag har använt den till varje måltid och helt plötsligt tog den slut idag och kände att jag måste visa er denna! Perfekt för er som undrar med matlåda, då den är god både varm och kall. Och som sagt, man kan ha den till allt eller bara precis som den är. Och den har bara blivit godare och godare 🙂

Hela mixen är faktiskt en mix som man kan köpa färdig från Paulins – supermix heter den, då den är rik på både protein och fibrer och den är endast fylld med naturliga råvaror. Det kan väl inte låta så mycket bättre.. Men som ni vet så gillar jag ju mat med smak så denna blandning av;

 • rätt råris
 • gröna linser
 • quinoa
 • brunt råris
 • pumpafrön

Gjorde jag alltså till en smakrik härlig gryta kan man väl kalla det.. Jag skrev allt det som var i fall ni vill göra själva eller så ni kan hitta just den supermixen jag hade. Det jag gjorde är lätt, för att det tar 20 minuter tills allt detta är färdig kokt och jag gjorde bara så att jag smaksätet det hela under tiden med;

 • vatten
 • krossade tomater
 • gurkmeja
 • paprikapulver
 • mycket färsk basilika och timjan
 • hackad vitlök
 • citron zest
 • chili
 • smaka av med salt och peppar

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej!
  Var kan man köpa ditt fantastiska porslin?

  Mimmi 2016-04-29 13:33:08
  Svara
 • Menar du att du kokar mixen från Pauluns med din blandning? Hur mycket vatten? 🙂 kram!

  Julia 2016-04-29 10:42:07
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Ja men exakt, det är redan blandat allt det där i en mix och så kokar jag ihop allt så det blir mer smak:) Förlåt om jag förklara otydligt.. Förstod du nu? KRAM!

   foodjunkie 2016-05-02 00:34:33
   Svara
 • nam nam, detta var inte alls dumt! Tack ska du ha för receptet!

  Karin Helgöstam 2016-04-28 16:37:18 http://carpen.nu/
  Svara
  • Svar på Karin Helgöstams kommentar.

   Men jag måste bara säga att jag skrev feeel, jag använd inte spiskummin utan – GURKMEJA. FÖRLÅT! men det blir nog gott med båda 😉 Kram

   foodjunkie 2016-04-28 22:57:56
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!