Tips när det gäller att sluta amma

IMG_0960 IMG_0971 IMG_0980 IMG_0992 IMG_1024 IMG_1032 IMG_1041 IMG_1045 IMG_1046 IMG_1062

 

Här är lite bilder ifrån lördagen.. Vi hade världens mysigaste valborg med våra älsklingar! Lisa var hundvakt åt snälla Greta hunden så vi passade på att vara ute nästan hela dagen och kvällen. Det är ju verkligen det man har längtat till nu när våren kommit, bara vara ute! Även om pollen inte är min bästa vän.. Ska visa er ett litet knep jag har med tal om pollen i nästa inlägg! I det här tänkte jag faktiskt ge er recept på min tabbouleh som jag gjorde till alla olika röra och falafel som vi hade. Tycker tabbouleh är så sjukt gott och fräscht:

 • mängder av persilja som du noppar och fin hackar
 • fin hacka gullök
 • fin hacka paprika
 • koka couscous
 • massa citron
 • olivolja
 • smaka av med salt och peppar

Men en sak jag vill fråga er nu som jag skulle vilja höra er om få tips om.. HUR SLUTAR MAN AMMA? Eller hur slutade ni? Det skulle verkligen värme i mitt hjärta om ni ville dela med er med det? Som jag håller på att blir tokig här hemma.. Men jag har bestämt mig nu att göra detta, jag har ju varit själv med Alba nästan hela tiden och hennes trygghet och mat är ju just amma men nu är hon om nästan exakt 2 veckor hela 1 år.  

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Hej! Jag har precis slutat amma min dotter som nu är drygt ett. Kag började med att trappa ner dagtid, lite pga jobb. Ammade fortfarande kväll, natt och morgon. Sen lade vi i växel två och körde två nätter utan nattamning. Vi hade då välling, vatten och napp. Första natten tog min man och det vart en del gråt, typ en timme lite fram och tillbaka. Sen lite gnäll vid uppvaknanden. Natt två var jag med men hade heltäckande tröja. Det vart en del gråt då med. Men hon somnade till slut. Sen har nätterna gått bra faktiskt. Och nu har vi slutat helt. Lite sorgligt och lite skönt. Till helgen ska vi på bröllop och hon ska få sova hos sin mormor. Förvånansvärt smidigt alltså.

  Lisa 2016-05-04 21:25:52
  Svara
 • För oss fungerade följande. På dagen så byter ni/ hon successivt ut amning mot puré/ gröt/ mat och när det är ”klart” går ni över till att jobba bort natten och då låter du pappan eller någon annan hon är trygg med ta henne och bara ge tröst och ev lite vatten i flaska. Dock ett stort mål med gröt eller välling innan läggning. Även bra om du sover i ett annat rum då du förknippas m amningen.

  Sofia 2016-05-03 16:30:35
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Tusen tack! Jag suger in allt och ska se hur detta går! Man får ju som sagt ta det i små steg.. 🙂

   foodjunkie 2016-05-03 22:34:11
   Svara
 • Hej Edita!
  Jag har inte slutat amma min dotter än hon är 20 månader idag. Men när jag försökte minska amningen när hon var runt 1 år så skrev jag upp tiderna jag ammade och sen tog jag bort ett amningstillfälle i taget och efter nån vecka ammade jag henne inget under dag. Nattetid har dock varit mycket svårare. Men har hört att sportbh ska vara bra och heltäckande tröja..

  Lycka till kramar 🙂

  Monika 2016-05-03 14:16:52
  Svara
  • Svar på Monikas kommentar.

   Hej Monika! 1000 tack för att du delade med dig även fast du inte heller slutat. Fast jag gillar det där med att faktiskt börja skriva upp så man ser hur mycket det faktiskt blir.. Och sedan se hur lite det blir! Ha det så bra 🙂 KRAM

   foodjunkie 2016-05-03 22:35:45
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!