Mitt bidrag till Åhlens fantastiska ide

IMG_1968 IMG_1996 IMG_2004 IMG_2009 IMG_2022 IMG_2041 IMG_2066 IMG_2069 IMG_2083

 

Som ni vet så gillar jag smakrik mat. Är det några fler av er som förstår vad jag menar med det och håller med? Enkelt men att det smakar mycket. Det är vanligare i andra länder. Vi har vår potatis, sill och nubbe som tradition att ställa fram när det kommer till festligare tillfällen som visserligen inte är så tokigt. Nu har jag ett samarbete med Åhléns som vill öka mångfalden på det svenska festbordet i sommar vilket jag självklart vill ställa upp på och bidra med. Då är det såklart med en smakupplevelse! Ni vet ju kanske att Albas pappa är syrian och jag har visat er min favorit-Taboulhe många gånger och även Hummus så nu tänkte jag visa er min favorit som kommer ifrån Mexiko! Arrrriiba 😉
Det är den mexikanska national-tomatsalsan Pica de gallo som passar till precis allt! Fisk, skaldjur, kött och som dipp. En vinnare helt enkelt!
 • 4 st stora tomater
 • 1 rödlök
 • 1 1/2 lime plus skal
 • 1-2 krukor koriander
 • 1 vitlöksklyfta
 • 1 chili
 • salt
 • peppar
Ju mer finhackat ni gör det ju godare tycker jag det är, men det är en smaksak. Även vad man har till, avokado är ett hett tips! Det gifter sig fint tillsammans och passar bra med allt annat man ställer fram på festbordet i sommar. Det finns ju inget härligare än att få bli bortbjuden och att inte bara det gamla vanliga står framme. Är ni med mig? Hoppas det och att ni gillar just denna mexikanska salsa som är både syrlig, saftig, frisk och lite het<3 Heja Åhléns och den här idén med att få in all världens mat!

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Jag håller med och jag tycker din blogg e så härlig. Och världens sötaste unge du har, är glad att jag hittat hit igen efter jag glömt bort bloggen några månader. Men nu e jag tillbaka haha.
  Ha en bra helg!:)

  Lara 2016-05-13 16:17:45
  Svara
  • Svar på Laras kommentar.

   Hej Lara! Vad gullig du är, nu blev jag glad att du är tillbaka! Välkommen 😉 TUSEN TACK, hon fyller ett år idag så en stor dag för lillan donnan<3 Hoppas din helg har varit underbar! Kram

   foodjunkie 2016-05-15 19:33:55
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!