Baka utan mjöl, ägg, socker

IMG_1985 IMG_1992 IMG_2123 IMG_2238

 

Som ni har sett lite nu så har jag legat lite för i mitt tänk med maten. Alltså jag menar att jag har förberett lite. Så jag inte står hungrig helt plötsligt och måste börja från början med en måltid. Jag tycker det är så smidigt oh göra så. Att bara koka upp stor mängd av ex bulgur om jag kokar det för då sparar jag och gör vidare rätter på den. Det här är ju en favorit att ha hemma. Fröknäckebröd! Det är ju simpelt att göra och smakar gott till allt. Och tröttnar kan man ju krydda dom olika. I detta har jag dessutom chiafrön för att fylla ut och det tycker jag är väldigt bra för att  få i sig lite extra protein. Man kan inprincip blanda alla olika möjliga frön som ni gillar men det jag använde mig av här är;

 

 • 1 dl pumpakärnor
 • 1 dl solrosfrön
 • 1 dl sesamfrön
 • 1 dl linfrön
 • 1 dl chiafrön
 • 1 psylliumfrön
 • 4 dl vatten
 • 3 msk olivolja
 • flingsalt efter smak

Jag börjar med att blanda alla härliga frön och pumpakärnor. Kokar upp vattnet och sedan blandar jag det och låter det vila i ca 15 minuter. Sätt på ugnen på 150 grader och få ut hela smeten på en plåt med bakplåtspapper på, i ett tunt lager. Låt den stå inne till den är lite gyllenbrun och det tar ca 30-50 minuter. Det här knäckebrödet är alltså helt från socker, mjöl och ägg! Dessutom är det fiberrikt och som jag nämnde så med chiafröna och pumpakärnorna så blir det protein i också. Jag har haft det till allt nu och ska visa mer vad det är för det är mer matiga recept 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hej! Jag undrar när du blandar i oljan? Kan inte se att du skrivit det någonstans. Vill också passa på att säga att jag älskar din blogg – blir alltid så inspirerad av alla dina fina bilder, goda recept och tips.

  Mimmi 2016-05-17 21:56:56
  Svara
 • Hej, blir lite fundersam på gradantalet 15 grader. Stämmer det verkligen? Tack för en både bra och bildskön blogg! Jag inspireras verkligen av den!

  Ylva 2016-05-15 17:54:11
  Svara
  • Svar på Ylvas kommentar.

   Oj hjälp, tack snälla du det ska stå 150 och inte 15 grader.. Tusen tack för din kommentar <3<3<3 Det är verkligen min dröm att få inspirera 🙂

   foodjunkie 2016-05-15 18:27:48
   Svara
 • Hej där!!
  Såg supergott och enkelt ut, måste pröva!
  Men jag har en fråga som inte är relevant till det här inlägget. Har sett att du har varit i Barcelona ganska många gånger och alla matplatser du har varit på ser så fantastiskt ut!! Jag har själv varit där ett par gånger men har inte hittat liknade platser. Så har du lust och tipsa om några bra platser som man absolut inte får missa när man är i Barcelona. Skulle vara super tacksam om jag skulle få ett svar.

  Ps. Din blogg och du är helt fantastiskt, fortsätt med det!! ds.

  Kram, Arpine

  Arpine 2016-05-15 17:03:29
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!