Albas 1 års brunch

IMG_2441 IMG_2449 IMG_2458 IMG_2460 IMG_2466 IMG_2474 IMG_2479 IMG_2487

 

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det Albas födelsedag! Man kan ju helt klart säga att min fokus ( precis som alla andra dagar också) idag har varit på min dotter. Jag hoppas hon förstår vilka fina personer hon har runt omkring sig.. hon blev nämligen bortskämt till fullo av alla som kom på en liten brunch förut idag! Nu sover hon som en stock och jag tittar faktiskt i kors efter helgens alla firanden. Men snabbt vill jag bara ge er recept på lite av det som bjöds på idag.. Lätta sådan då det inte blev något avancerat firande! Utan ett hav av ihopplock av det man gillar. Vattenmelonen var sjukt god så ni vet att dom har kommit igång nu. Hur gör ni er äggröra? Jag har lärt mig av min pappa att det blev godast om man kokar ihop ägg meden klick vispgrädde, salt och peppar! Sconsen ni ser är jätte lätt att göra:

 • 4 dl vetemjöl
 • 2 sk bakpulver
 • 2 små teskedar salt
 • 50 g mjölkfritt smör
 • 4 dl havremjölk
 • krydda med det man vill, jag använde mig av kanel och vallmofrön på toppen

Fick tyvärr inte jättemycke bilder men jag tycker att det är så sött att Alba har min gamla klänning som jag hade på min 1 årsdag! Som min gudmor stickat <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hejsan! Gud va smart med en födelsedagsbrunch! Då kan man med gott samvete hålla det på en nyttigare nivå, utan att höra från massa att man vill undvika socker i överflöd till de små barnen! Detta ska jag absolut härma 🙂 Jag vet jag bjöd på födelsedagsfrukost när jag fyllde 25, det var också en hit!
  Tack för en grym blog 🙂
  Kram Elin

  Elin 2016-05-18 10:17:32
  Svara
 • Okej bästa äggröran nånsin: sätt stekpannan på låg värme (3-4 av 12 på min, det här tar lite mer tid men lätt värt det), smält en matsked smör (har inte experimenterat med annat matfett) och när det är helt smält knäck 3-4 ägg (2p.) och peta sönder gulan och rör lite då och då med spatel tills lagom krämig, här på slutet kan man ju välja mer eller mindre krämig vad man nu gillar. Men OBS salta alltid sist, det drar annars vätska från äggen i pannan och gör dom torrare. Peppar är ju också godast färskmalen på tycker jag. Och sen mitt bästa tips till: salsa till äggen <3 så gott!! Kommer aldrig röra ägg på annat sätt!

  Lisa 2016-05-16 21:55:14
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!