Tips på glutenfattigt vete och ett recept

IMG_2388

 

Jag nämnde ju det här med att förbereda sig smart i sin matlagning för något inlägg sedan. Här kommer ett exempel. Jag kokade hela påsen emmervete och så gjorde jag alltså två olika maträtter på den. Det blev alltså det förra inlägget och så denna. Inte för att det tar lång tid att koka upp emmervete, mest för att ser man den stå där klar i kylen så kan man jobba vidare på den så snabbt när hungerns slår till. Här har jag fick hackat

 • 1/2 gullök
 • 1 gul paprika
 • 1 bit gurka

och gjort en dressing på

 • 1 citron
 • 2 pressade vitlökskylftor
 • 5 msk olivolja
 • färsk chili
 • salt
 • nymalen svart peppar

Bara blanda ihop allt lägg på varm nystekt halloumi och ringla över krämig balsamico <3 För er som inte vet vad emmervete är så är det ett glutenfattigt vete och är väldigt goda tycker jag. Mer matig och perfekt att använda istället för ris, för man kan göra risotto på den med. Har ni testat emmervete?

I risk med att ni m´blir avundsjuka nu så vill jag ändå berätta en sak.. vad jag ska göra nu.. Åka till BB och få träffa TVÅ små MINI bebisar och nyblivna föräldrar <3  

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hej fina du, vill bara säga att dessa förberedda inslag som du kommer med är helt fantastiska! Jag har haft stora besvär med aptit och hunger och har supersvårt att äta så fort det blir för jobbigt att förbereda. Med en adhd-diagnos är det dock oerhört viktigt att få i sig näring och helst av rätt sort så har lite av ett dilemma. Uppskattar verkligen alla dina enkla (och samtidigt lyxiga)förslag och hoppas du fortsätter med förenklingarna, för jag inspireras oerhört. Kram.

  Malin 2016-05-17 12:40:35
  Svara
 • Mums! Hur många dagar brukar du spara i kylen? Tycker det är svårt och veta hur länge man kan äta av det när man kokat upp en större mängd. Och hur länge brukar du spara om du gjort potatis? 🙂 kram!

  Julia 2016-05-17 11:25:52
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!