Äta på ballen

IMG_2608 IMG_2611

 

Att få äta det bästa med dom bästa! Så här såg det ut för mig efter min fantastisk dag på sjön. Det fortsatte i det goda tecknet kan man ju helt klart säga! Vi invigde min syster och hennes killes balkong a.k.a ballen med en ypperligt god middag. Den vill jag självklart ge recept då till er. Den är väldigt enkelt att få ihop, smakrik, fräsch och nyttig! Ni som har läst min blogg länge har nog sett denna sås tidigare men det är en STOR favorit så bjuder på den igen och den får man göra efter egen känning med mått och sådan men jag skriver ca

 • 1-2 dl soya
 • 1/2 dl rostade sesamfrön
 • 2 msk sesamolja
 • 4 cm riven ingefära
 • 1 riven limeskal
 • 2 limesaft
 • 1-2 msk skvätt ättika
 • färsk chili efter smak

Det är typ den godaste såsen av dom alla! Och blanda den med vitkål och skalad ( med skalaren eller osthyvel) morot. Låt det ligga och mysa ihop sig en stund medan du skär upp Salma lax och avokado. Servera detta ihop med lite hackade jordnötte rpå toppen <3 MMMMMMMMMMUMMA! Vill man ha koriander till passar det utmärkt men vi missade den detaljen. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Helt magiskt gott var detta! Fräscht, mumsigt och nyttigt på samma gång! Tack Edita!

  Paulina 2016-05-26 13:23:19
  Svara
  • Svar på Paulinas kommentar.

   Hej Paulina! Jag blir väldigt glad att höra när ni testar och då speciellt när jag får höra hur bra ni tycker om det! TACK själv <3 Och smaklig måltid 😉

   foodjunkie 2016-05-27 00:58:07
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!