Det här är alltid gott, i sin enkelhet! En tallrik fylld med svenska primörer helt enkelt.. plus en liten röding! Så börjar med att berätta hur jag gjorde den.. Det är min mammas knep som jag lärt mig. Bara ha en liten fryspåse och häll i
2 pers.
- 1 näve färsk hackad dill
- 2 msk muscovado socker eller vanligt socker
- 1 tsk salt, peppar
- citron
Mortla dillen och sockret.
Så låter man det få mysa ihop sig med fisken, som här var en röding, i den där lilla påsen. Medans så kokar du upp rödbetorna i saltat vatten.. nu har dom färska svenska kommit och dom är ju så mycket godare än dom andra! När dom har börjat mjuka så koka färsk potatis och när den börjat mjuka så börja koka blomkål och sparris i samma kastrull. Så nu har ni tre kastrullen redo att hälla av.. Jag gillar att göra mat så dom blir klar samtidigt. Så inget får ligga och kylas eller liknande.
Lägg på en klick smör på rödbetorna och potatisen. Peppra blomkålen med vitpeppar. Och stek nu fisken på hög värme i smör. Voilà .. enkelt, fräscht, smarrigt, lätt och enkel mat redo att avnjutas!
Ps. vi hade en skiva av Järnas egen get- salladsost till.
En stor rödingfilé (delat på 2 pers)6 små rödbetor, halv mini -blomkål, 6 sparrisar , 4 färsk- potatisar, klick smör var det vi använde oss av
Åh vad gott! Jag har precis startat en blogg jag med och du är en av mina inspirationskällor! TACK för grymma recept! 🙂
Hej Linn! Men wow vad glad jag blir. Att jag kan få inspirera hela vägen 🙂 1000 TACK <3 Det är bara att fråga mig vad som helst oms et är någonting 🙂 Kram