Jag har klarat det jag nästan trodde var omöjligt

IMG_3755 (1)IMG_3749 (1)

 

Hej mina fina läsare! Nu ska ni få veta en sak.. som jag har kämpat med i några dagar nu.. eller nä längre än så men inte tagit tag i. Jag är inne på dag FYRA utan att ha ammat! Det känns så underligt.. det är både sorgligt och underbart! Vi alla är ju så olika med just amning, vissa älskar det och andra hatar det eller så är man mittemellan. Min lilla älskling är ju komjölksallergisk och har inte velat ha någonting annat än mig, typ ingenting annat iaf. Och eftersom jag har varit själv med henne så har det alltid varit bekvämt.. tills jag kände att hon blev så pass stor nu när hon började gå och började använde det som snutte när hon slog sig eller rastlös, någon som känner igen sig? Jag känner jätteskillnad på hennes humör nu när hon inte har det alternativet längre.. och bara till det bättre! Vilket då såklart gör mig så mycket gladare.. men det här med mjölk(skit-fan)stockning är hemskt. Därav tystnad! Förlåt, men behövde bara göra detta och inte tänka på annat. Hoppas ni förstår!

Vill passa på att tacka min fina faster som hjälpte mig till fullo med detta då jag passade på att åka på den bästa yoga dagen någonsin i helgen som jag ska visa mer om senare ( det var en fotograf med så inväntar alla fina bilder så jag kan visa er). Men självklart oxå komma med ett litet härligt tips till er också! Att ha rabarber i sin smoothie.. Mumma!

 • 1 dl fiber havre
 • 6 frysta jordgubbar
 • 1 rabarberstav
 • 1 bit zucchini
 • 1 näve cashewnötter
 • 1/2 citronskal
 • 2 st dadlar
 • havredryck efter hur tjock ni vill ha den

Det är dundernyttigt med rabarber, men ska jag rabbla upp allt kommer detta inlägg blir millångt. Tänkte istället att ni kan fråga mig om ni vill veta mer exakt, om både att sluta amma och rabarber.. låter det bra? Jag är redo, känns som jag kan klara allt nu när jag klarat sluta amma 😉

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Heja heja!!! Du verkar vara en supermamma!! Du skrev inlägget att du är själv. Är du inte tillsammans med pappan längre? Du behöver verkligen inte svara om det är privat. Tack för en inspirerande blogg!

  Hannah 2016-06-15 21:22:22
  Svara
  • Svar på Hannahs kommentar.

   Hej snälla Hannah! TACK TACK och återigen TACK <3 Jag har varit själv då han rest mycket men nu får vi se hur våra vägar ska gå.. Kram!

   foodjunkie 2016-06-27 22:08:01
   Svara
 • Hej! Känner så igen mig i svårigheten att sluta amma… Ammat min dotter tills hon var 17 mån nästan och dessförinnan min son lika länge. Är ca 6 v sen hon slutade och nu känns det bra, men hon var rätt arg på mig. Båda mina barn är allergiska mot bl.a mjölkprotein vilket varit en anledning till att jag ammat länge. Saknar de mysiga stunderna men samtidigt skönt och nu få äta vad jag vill igen. Du lär väl också avstått mjölkprotein då du ammat?

  Kim 2016-06-15 13:54:36
  Svara
  • Svar på Kims kommentar.

   Som jag känner igen mig i vad du skriver, det är så svårt att ge dom någonting annat när dom älskar att få tutte och även så lätt det är att trösta.. precis vart som helst när som helst. Hon hatade flaska men nu när jag slutat går hon nöjd runt och dricker ur den själv. Men som du säger var det ju så mysigt! Att själv kunna äta mjölkprodukter nu tycker jag är så enkelt igen, även om jag är försiktig.. jag gillade att avstå från det men jobbigt om man skulle behöva vara petig med det. Hur har det du gjort? Började du igen med det?

   foodjunkie 2016-06-27 22:14:07
   Svara
 • Heja er två!! Hoppas mjölkstockningen ger med sig snart också, kämpa på <3
  Blev så glad imorse när jag såg att det kommit ett inlägg och tänkte att det hade varit något, glöm inte bort att du själv är det viktigaste, vi finns kvar här och blir dubbelt så glad när du sedan skriver och självklart när du får må bättre!! Kram på dig.

  Julia 2016-06-14 13:22:48
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   MILJONER TACK UNDERBARA DU, så fint att höra att ni hejar på oss! Jag ska tänka på det när det blir lite grinigt 😉 Men framförallt tack för att du är så otroligt snäll som skriver allt detta till mig! Det får mig bara mer taggad på att snabbt nu komma med tips <3 Vill verkligen inte klaga men kände att jag behövde fokusera på min lilla älskling nu, det är ju så mycket nya matvanor, nytt humör osv.. Så tack en tredje gången gillt för din kommentar <3 Kram

   foodjunkie 2016-06-14 23:38:46
   Svara
 • Heja dig och Alba! Kämpa på!
  Om/när du har tid och ork vore det kul att få läsa lite mer om Albas utveckling – mat, rutiner, humör mm:)
  Kram på er!

  Nina 2016-06-14 10:58:16
  Svara
  • Svar på Ninas kommentar.

   Hej Nina! TACK MILJONER GÅNGER till dig, dina människa sin hejar på oss 🙂 🙂 🙂 Det går fortfarande som en en dans.. men SJÄLVKLART ska det komma tänder nu märkte jag idag… Typiskt! Men det är bara att kämpa på. Jag kan självklart dela med mig av de.. Håll utkik så kommer det inom kort! KRAMAR

   foodjunkie 2016-06-14 23:34:28
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!