Att bli mätt på bara nyttigheter

IMG_4412IMG_4426IMG_4429IMG_4435IMG_4440IMG_4455IMG_4475IMG_4516IMG_4484IMG_4563IMG_4568

 

Då var det dags för primörer igen. Så här skulle jag kunna äta varje dag! Massa massa gott, med massa olika färger och nyttigheter. Finns det någonting bättre än att äta sig mätt på någonting nyttigt? När magen och kroppen blir glad av det man stoppar i sig. Såg så läbbig film idag när man testa att skölja av ett äpple i kokhett vatten för att se vad som fanns runt om, typ som glansigt lim – bara för att kunna sälja och att dom ska hålla sig längre i butik. Nu tror jag dock detta var i USA men tänk på att skölja frukt, grönt och bär innan ni äter eller bjuder på dom. Allt detta som ni ser på bilden var direkt från rabatten och smakade såklart ljuvligt. Bästa knepet för att göra det så lätt som möjligt och så där saftigt som man vill är att göra små bollar ( med folie) med alla primörer, färska kryddor och ha i en härlig smörklick och olivolja. Låta det vara och mysa i ugn i ca 40 minuter innan det ska avnjutas 🙂

 • rödbetor
 • lök
 • vitlök
 • potatis
 • bönor
 • morötter
 • tomat
 • färska kryddor
 • smör
 • olivolja
 • salt
 • peppar
 • toppa med parmesanost

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hej!
  Det du skrev om äpplen stämmer verkligen, min dotter fick utslag och svullnader runt munnen när hon åt äpplen, särskilt de gröna glansiga. När vi provade ekologiska äpplen istället försvann alla besvär. Tänk på att glansmedlet rinner ner vid skaftet så där är läge att skölja extra noga!
  Tack för en superbra blogg!
  Hälsningar Lisbeth

  Lisbeth 2016-08-09 12:41:50
  Svara
  • Svar på Lisbeths kommentar.

   oooh fy vad läskigt. Jag tänkte inte att det kunde ge sånna utslag direkt utan att det var farligt för våra ( och dom små liven) kroppar inifrån. Tack för ditt tips och att du kommentera, det är så mycket viktigare än vad vissa tror och även att det glöms bort av många.
   Ha en fin vecka! KRAM

   foodjunkie 2016-08-15 13:36:12
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!