Det är ju så mycket roligare att laga mat ihop än själv. Även om jag älskar att laga mat och kan tycka att köket är mitt när jag lagar ( man får självklart gå förbi och smaka lite för att se om det kan bli något utav det jag får i ihop men mer än så behövs inte när jag väl står inne i min meny i tankarna.. ), man ska ju inte vara för många kockar i en soppa eller vad man brukar säga. Men med min syster kan jag laga precis vad som helst och det blir alltid bra. Hon är en klippa aka stjärna i köket! Igår hade hon en quinoa – risotto hon ville visa och mumma, den måste jag bara visa för er tänkte jag!
- Koka upp quina i saltat vatten
- Häll i crème fraiche
- Riv ner parmesanost
- Smaka av med salt och nymalen svartpeppar
Lätt som en plätt och så gott så jag gjorde mig ett sprätt…
Till det gjordes det bara krispiga grönkålsblad i ugn ( bara ta bort stora stjälken, lägga på en plåt med bakplåtspapper och salt. 225 g i ca 20 min). Men även en lätt aubergine röra på:
- hackad aubergine
- olivolja
- färsk chili
- hackad vitlök
- färska kryddor
- salt och peppar
Och som ni ser kan man toppa det hela med varmrökt lax. Jag hoppade dock det.. och det var dundergott ändå!