Ett stjärnrecept av min stjärna

IMG_6400 IMG_6404 IMG_6417 IMG_6420 IMG_6427 IMG_6441 IMG_6431

 

Det är ju så mycket roligare att laga mat ihop än själv. Även om jag älskar att laga mat och kan tycka att köket är mitt när jag lagar ( man får självklart gå förbi och smaka lite för att se om det kan bli något utav det jag får i ihop men mer än så behövs inte när jag väl står inne i min meny i tankarna.. ), man ska ju inte vara för många kockar i en soppa eller vad man brukar säga. Men med min syster kan jag laga precis vad som helst och det blir alltid bra. Hon är en klippa aka stjärna i köket! Igår hade hon en quinoa – risotto hon ville visa och mumma, den måste jag bara visa för er tänkte jag!

  • Koka upp quina i saltat vatten
  • Häll i crème fraiche
  • Riv ner parmesanost
  • Smaka av med salt och nymalen svartpeppar

Lätt som en plätt och så gott så jag gjorde mig ett sprätt… 

Till det gjordes det bara krispiga grönkålsblad i ugn ( bara ta bort stora stjälken, lägga på en plåt med bakplåtspapper och salt. 225 g i ca 20 min). Men även en lätt aubergine röra på:

  • hackad aubergine
  • olivolja
  • färsk chili
  • hackad vitlök
  • färska kryddor
  • salt och peppar

Och som ni ser kan man toppa det hela med varmrökt lax. Jag hoppade dock det.. och det var dundergott ändå! 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!