Ett stjärnrecept av min stjärna

IMG_6400 IMG_6404 IMG_6417 IMG_6420 IMG_6427 IMG_6441 IMG_6431

 

Det är ju så mycket roligare att laga mat ihop än själv. Även om jag älskar att laga mat och kan tycka att köket är mitt när jag lagar ( man får självklart gå förbi och smaka lite för att se om det kan bli något utav det jag får i ihop men mer än så behövs inte när jag väl står inne i min meny i tankarna.. ), man ska ju inte vara för många kockar i en soppa eller vad man brukar säga. Men med min syster kan jag laga precis vad som helst och det blir alltid bra. Hon är en klippa aka stjärna i köket! Igår hade hon en quinoa – risotto hon ville visa och mumma, den måste jag bara visa för er tänkte jag!

 • Koka upp quina i saltat vatten
 • Häll i crème fraiche
 • Riv ner parmesanost
 • Smaka av med salt och nymalen svartpeppar

Lätt som en plätt och så gott så jag gjorde mig ett sprätt… 

Till det gjordes det bara krispiga grönkålsblad i ugn ( bara ta bort stora stjälken, lägga på en plåt med bakplåtspapper och salt. 225 g i ca 20 min). Men även en lätt aubergine röra på:

 • hackad aubergine
 • olivolja
 • färsk chili
 • hackad vitlök
 • färska kryddor
 • salt och peppar

Och som ni ser kan man toppa det hela med varmrökt lax. Jag hoppade dock det.. och det var dundergott ändå! 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Tack för ett suuuupergott recept! Tog quinoa tricolore och sen lite bladspenat med auberginen och det blev verkligen mumsfilibabben!

  Tack för alltid lika härliga och inspirerande inlägg!

  Paulina 2016-08-25 19:33:20
  Svara
  • Svar på Paulinas kommentar.

   Men så glad jag blir, älskar när ni delar med att ni testat och sedan då också ändrade lite och fick till er maträtt. Så gott låter det!! Tack för din kommentar och hoppas att jag kan fortsätta att få dig att vilja testa recept 🙂 KRAM

   foodjunkie 2016-08-31 23:54:43
   Svara
 • Hej! Din blogg är helt underbar, jag älskar den verkligen. Jag har funderat ett tag nu på att detoxa ett par dagar för att sen bara gå till att äta endast vegetarisk mat och skulle vilja ha lite tips. Både på detox med gröna juicer eller liknande och sen också för att ganska enkelt kunna äta vegetariskt.
  Kram

  Johanna 2016-08-21 20:36:06
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Hej snälla rara du Johanna! Jag skulle verkligen tipsa dig då att gå till Dr salad på Sibyllegatan och fråga om deras, jag kommer göra den iom kort men fall du inte kan hålla dig. Det är min bästa jag vet, men vi alla är olika. Jag känner mig så fräsch efter en vecka med den. Och speciellt du som vill sluta med kött. Man får både juicer, smoothies och mat så inte känna att man fastar. Jag blev så sugen nu när jag bara skrev det till dig haha.. Lycka till och fråga gärna om det är någonting mer du undra 🙂 Kram

   foodjunkie 2016-08-31 23:46:25
   Svara
 • Hej! Finns det några exakta mått? Skulle villa laga detta till middag för fyra men vet inte hur mycket jag ska använda av ingredienserna. Tacksam för svar 🙂

  Louise 2016-08-18 13:09:43 http://nouw.com/louisesliv
  Svara
  • Svar på Louises kommentar.

   Hej Louise! Hmm njaaa alltså jag gjorde quindo för 4 och det står på paketet hur mycket man ska göra sedan smakade jag av med resten, så testa dig fram hur mycket du vill att det smakar av dom andra två ingredienserna. Alla har vi olika smak och dessutom så smakar parmesanosten alltid olika mycket.. Lycka till och förlåt för sent svar och lika så lite luddigt hur mycket av allt man ska ha.. KRAM

   foodjunkie 2016-08-31 23:39:55
   Svara
 • Hej!
  Läser din blogg till och från och gillar recepten. Jag tycker att du ska göra en kokbok, jag tror att den skulle kunna sälja riktigt bra.
  Kram!

  Mp 2016-08-18 10:14:48
  Svara
  • Svar på Mps kommentar.

   Hej U N D E R B A R A ! Jag blev så glad för din kommentar, att du tänker steget längre 🙂 Det har varit på kartan länge nu men så kom det lite ivägen men jag är fortfarande taggad! Och när jag får höra det från er blir jag bara mer sugen! Tack gulliga du 🙂

   foodjunkie 2016-08-31 23:25:35
   Svara
 • Hej. blir alltid lika inspirerad av din fina blogg! går det att tillaga grönkålen i ugnen utan olivolja? vilken temp och tid kör du på då? tönkte testa idag men vill bara dubbelkolla då jag alltid brukar köra med olja=) kram!

  Monika 2016-08-17 08:49:23
  Svara
  • Svar på Monikas kommentar.

   Hej Monika! Du gjorde mig väldigt glad med din kommentar, då att få inspirera är verkligen någonting jag vill få ut med just denna blogg! Jag tycker det är lättaste sättet att göra utan olja, det går inte att misslyckas! Man får bara ha lite koll när dom ska ut. Jag brukar ha på 220 grader och bara gå och känna lite på dom så ser man när dom blir som chips 🙂 Lycka till! KRAM

   foodjunkie 2016-08-31 23:23:47
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!