Nyttiga kakorna på två ingredienser

IMG_6853IMG_6890

 

Dom här små ljuvliga kakorna är min dotters absoluta favorit, både smet och som klara. Så helt perfekta att göra och ta med när man ska iväg.. ni som vet ni vet vad jag menar med att ha med sig kakor och när dom ska användas. Men för er som inte vet så är det för att lugna stunden och dom inte ska vara så där härligt livliga, utan bara sitta och njuta av stunden med en kaka i munnen. Är ni alla med nu? Det jag iaf vill komma fram till är dom är fantastiskt goda, även jag tycker det. Jag är dessvärre ett obotligt kakmonster så dessa kan göras nån gång i veckan. Och nu till det bästa – det är endast två ingredienser – nyttiga också! Bara att mixa ihop:

 • Banan
 • Riven kokos

Platta ut små kakor och lägg på bakplåtspapper. In i ugnen som är på 220 grader i ca 15 minuter. Hoppla så lätt, nyttigt och gott det kan vara och få äta sina kakor ibland 😉

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Jag undrar också över mängd… Går det bra med kokosmjöl också?

  Lisa 2016-09-08 20:43:35
  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Hej Lisa! Hade du tänk att man bara har kokos mjöl? Det jag gillar med dessa är att man får känna den rivna kokosen lite som dom där ”kokos toppar”.. Men det kan fungera med kokos mjöl oxå men då blir det inte samma sak.
   1 banan och 1 1/2- 2 dl riven kokos. ”degen” får inte blir för torr utan lite saftig från bananen men ändå fast. Titta på första bilden så ser man nästan.. Lycka till och säg gärna till om du testade med kokosmjöl om hur det gick 🙂 Kram

   foodjunkie 2016-09-09 10:26:48
   Svara
 • Gud hva godt! Må jeg teste. Hur mycke banan och hur mycke kokos? Herlig blogg!

  Henriette Sophia 2016-09-08 11:17:10 http://bestofyou.se/category/henriette-danielsen/
  Svara
  • Svar på Henriette Sophias kommentar.

   Hej 🙂 Vad kul, och vad kul att få en kommentar ändå ifrån Norge! Jag har 1 banan och 1 1/2- 2 dl riven kokos. ”degen” får inte blir för torr utan lite saftig från bananen men ändå fast”. Titta på första bilden så ser man nästan konsistensen.. KRAM och lycka till <3

   foodjunkie 2016-09-09 10:24:20
   Svara
 • Måste testa dessa dom ser riktigt goda ut! Men får jag fråga dig på ett ungefär hur många bananer och hur mkt kokos det behövs. Känner jag mig rätt så kan jag misslyckas med dessa hehe. Tack för en underbar blogg Edita. Kram // Monika

  Monika 2016-09-07 10:31:53
  Svara
  • Svar på Monikas kommentar.

   Hej Monika! Jag gör bara snabbt när jag vet att dom behövs så gör så bara utan av 1 banan och sedan häller jag i den rivna kokoksen lite eftersom när jag mixar men ca 1 1/2 dl riven kokos kan jag tänka mig att d blir, eller 2 dl.. man ser nästan på först bilden hur konsistensen på ”degen” blir, den ska inte blir för torr utan helst lite saftig av bananen. Förlåt för lite luddigt svar med hur mycket man tar, ska måtta nästa gång och skriva mer exakt, men det går inte att misslyckas med dessa 🙂 Lycka till! Kram

   foodjunkie 2016-09-09 10:22:39
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!