En kikärtsgryta

IMG_6805

 

Där står det en underbar kikärtsgryta och puttrar, och inte vilken som helst, utan det är min kära väns. Ni är några som vill ha mer vegetariska varma recept så passade på att ta en snabb bild på denna innan den ens var klar.. Sen kom mörkret och en gryta är inte lätt att få till på bild då. Kikärtor tycker jag är godast om man blötlägger hårda undernatten och lagar någonting med dom dagen efter. Dom får en så mycket bättre smak, det var det första tipset, nu till denna gryta:

 • kikärtor
 • vatten
 • buljongtäning
 • chili
 • krossade tomater
 • vitlök
 • gullök
 • tomatpure
 • lagerblad
 • röd currypasta eller gurkmeja
 • smaka av med salt och peppar

Börja med att fräsa gul och vitlök i en kastrull i olivolja, med gurkmejan eller curryn, häll sedan ned dom krossade tomaten – buljongtärningen – chili – tomatpure och lagerbladet. Låt detta få puttra ihop ett tag och sedan ha i kikärtorna i några få minuter. Till detta är det fantastiskt gott med ris eller bulgur och vid sidan en stor sallad, och är man riktigt hungrig är ju det gott att doppa lite surdegsbröd i 😉

Perfekt att ha till lunchlåda och det som är så bra med just kikärtor och precis som alla andra bönor – man blir mätt på det och det innehåller massvis med protein och andra vitaminer!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Mmmm…ser gott ut. Detta recept ska jag prova!

  Cecilia A 2016-09-14 21:21:51
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!