Vi alla borde använda oss av detta mer i köket

IMG_6895 IMG_6910

 

Någonting jag tror folk kan tänka är lite svårt är att laga vegetarisk mat med grönsaker, alltså att inte bara äta grönsakerna som sallad hela tiden. Utan få upp ögonen och komma ihåg dom enkla knepen som vi alla redan har i köket, som ett rivjärn. Det använder jag varje dag, jag har några favoriter som jag river men det kan jag visa senare. Här är ett enkelt knep att stilla mättnaden med ett par goda zucchini- bollar. Bara se till att riva och sedan få ur all vätska, det går lättast i en ren kökshandduk, bara krama och krama! Det är löjligt mycket vätska som kommer ut sedan blandar du i:

 • ägg
 • parmesanost
 • vitlök
 • chili
 • salt
 • peppar
 • färsk basilika

Rulla ihop till små bollar och stek på ganska medel-svag värme så dom blir klara hela vägen. Lätt, smakrikt och nyttigt 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hej,

  låter väldigt gott! Men vad använder du för att binda ihop bollarna, med endast ägg upplever jag att dom faller isär när jag steker.
  Kan du inte visa bild på dina zucchini bollar?

  Annsi

  Anna 2016-09-21 21:05:10
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Hej Anna!
   Det kan vara för att din vätska inte kommit ut helt, det är både äggen och osten som bilden men sen gör jag dom faktiskt inte helt rund, utan mer ovala,tycker det är lättare då och inte steka på för hög värma så du inte behöver rulla som så ofta. Vill man kan ha i havre också för att få dom ännu lite mer fasta. Lycka till och nästa gång fotar jag även dom, det blev så mörkt och dant så banade det det här gången men ville ändå ge recepet 🙂

   foodjunkie 2016-09-21 22:07:14
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!