Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Tips att laga i helgen <3

IMG_9048

 

Hallå, en riktig helg maträtt kan man ju kalla den här! Tonfisk-tatar. En helt sjukt god sådan, så ut och spana efter fin tonfisk i fiskdisken. Det är ändå viktig, att det är en fin filé ni köper, en ljusrosa och inte brun. Även om den ser lite brum ut på bilden så är det tamari i. Bara hacka upp den och lägg i kylen medan du hackar upp resten:

 • ca 100 gram färsk tonfisk
 • 1/2 gullök
 • 1 1/2 avokado
 • 1 riven lime plus saft
 • 1/2 tesked dijonsenap
 • 3 msk tamari
 • 1 bit färsk chili
 • 1 näve koriander
 • 1 msk citronolja
 • 2 msk torkade granatäpple kärnor
 • smaka av med salt och peppar

Det här var så otroligt gott, men försök verkligen hitta dom här torkade granatäpple kärnorna, det var så gott att det krispade i munnen medan man åt detta. Sen att man blev så mycket mer än än vad vi trodde så egentligen behöver man kanske inte dom goda potatisarna och broccolina men vill nan ha nåt varmt till så var det perfekt kombo. Mumma och kram!

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hej, har du nått tips på vart det är bra att köpa tonfisk? Där det är hög kvalitet på fisken? Ser så gott ut! Kramar

  Moa 2016-10-11 15:06:24
  Svara
  • Svar på Moas kommentar.

   Hej Moa! Jag köpte den här i Hornstulls fisk charken, tips är att gå och fråga om dom har tonfisk så skär dom upp så mycket som du vill ha. Det var verkligen helt galet gott, hoppas du hittar en fin bit! KRAMAR

   foodjunkie 2016-10-13 10:34:18
   Svara
Foodjunkies webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!