Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Hur Alba får i sig all frukt

IMG_9484

Hej mina fina läsare. Har ni tyckte att det har varit lite glest på inlägg nu i några dagar.. Ber om ursäkt, men har varit för mycket att stå i. Men visst är det skönt ibland att bara få ha ett mål med allt man ska göra så vet man att just den dagen så vänder det. Jag hade idag och känner redan hur det vänder nu med ena och det andra. För er som har barn kanske känner igen er att man somnar när dom somnar på kvällen, så hinner man ingenting av det man hade planerat när dom somnat. Lite så har det varit nu under en tid för jag har kommit efter i allt. Hoppas ni kommer märka av att det är ikapp nu.

Min lilla smoohtie-tjej, hon gillar verkligen dom flesta. Men jag har det bästa knepet för att få i henne så mycket frukt som möjligt, hon gillar ju inte välling ( aldrig gjort pga mjölkallergin). Tänkte att jag skriver det tipset fall ni är några som bara tycker dom äter det bröd, makaroner, korv osv. Vi startar alltid dagen med frukt, när hon är hungrig och då kroppen tar upp dom flesta vitaminerna. 2 mandariner, 1 banan, 1 kiwi.. det är menyn som oftast blir.  Sedan varmt ägg och juice. Smoothie får hon alltid smaka när jag gör, och i den här var det:

 • soya mjölk
 • fryst banan
 • färsk annans
 • acai pulver
 • havre
 • ingefära

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Var kommer namnet Alba ifrån? jättefint! tänkte ifall de betyder något särskilt? kram

  Lovisa 2016-10-19 19:51:54
  Svara
  • Svar på Lovisas kommentar.

   Hej Lovisa! 1000 tack <3 Jag hörde det första gången när jag var 15 år och åkte till London och praktisera hos en fotograf och hans dotter heter det, sen slutade med att jag var hennes barnflicka ett tag. Sen har namnet varit kvar i huvudet då hon var så söt. Sen när jag fick min dotter och fick vet avad Alba betyder ( soluppgång och lite annat) så tyckte jag verkligen att hon skulle heta det 🙂 KRAM och hoppas du fick svar på det du undrade.

   foodjunkie 2016-10-20 16:05:20
   Svara
 • Hej! 🙂
  Älskar din blogg och har läst den långt tillbaka!

  Inga pekpinnar alls, utan tänkte bara fråga kring sojaprodukter till Alba, är det något du läst kring?
  Har nämligen själv hört att icke-fermenterad soja är hormonstörande för kroppen på sikt, speciellt för kvinnor då ofermenterad soja (som ofta är sojayoghurt/sojamjölk etc) bildar ett östrogenliknande hormon som kan störa i kroppen. Men det är bara något jag hört! Har själv ingen som helst utbildning inom detta utan det kommer endast från min naprapat.. hehe!

  Blir så imponerad av dig varje dag när jag går in och läser, du verkar vara en så trevlig och matkunnig person. Inte många mammor som hade orkat ge sina barn så fina mat varje dag, mixa smoothies etc! 🙂

  Kram!

  Ellen 2016-10-19 14:12:13
  Svara
  • Svar på Ellens kommentar.

   Hej Ellen!
   1000 tack, blir så rörd när jag får komplimanger så här, speciellt av er läsare som varit med ett tag, alltid lika kul att jag har kvar er <3 Så tacksam! Och det stämmer, soya är inte för bra i stora mängder, men så är det väl med allt.. man ska variera i så mycket som möjligt. Dock var det svårt att komma på vad hon gillade när hon va komjölksallergisk och soya är den som är sötast och godast.. Sen att jag har en härmapa och gärna äter det jag äter är ju bara tur, då kan jag nästan slänga i vad som helst i mina smoothies och hon vill oxå ha 😉 Du är väldigt gullig som undrar och vill ge tips, tack! <3 Hoppas du inte har för ont nu ( tänkte på varför du var hos naprapat) KRAM

   foodjunkie 2016-10-20 16:11:29
   Svara
   • Svar på foodjunkies kommentar.

    Hej igen. Älskar dina svar, du är så fin mot dina läsare! Förstår helt hur du tänker, och huvudsaken är ju att hon äter hehe! Barn är inte alltid de enklaste att utfodra.. 🙂

    Tack snälla för omtanken, går dit i förebyggande syfte och får så lätt spänningar. Det är min vardagslyx! Kram från Göteborg <3

    Ellen 2016-10-26 19:38:25
    Svara
Foodjunkies webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!