Morotsbröd med fibrer

IMG_1297 IMG_1338 IMG_1369 IMG_1399 IMG_1430

Jag har bakat, och det är någonting som inte händer allt för ofta. Även om jag älskar när det är nybakt så händer det allt för sällan. Ändring! Nämnde ju för er i förra inlägget om denna fiberdryck att det gick att använda till det mesta – matlagning, bakning, smoothies eller som den är. Och nu i mitt samarbete med GOD MORGON fiberdryck från Nestle såg jag ett recept på morotsbullar. Hur gott och bra lät inte det då.  Jag vet ju att av morötter kommer det ju en sötma fram och eftersom den här fiberdrycken i sig själv innehåller fibrer, c- och d vitamin och protein så ville jg gärna göra dessa bröd. Perfekt när det är så enkelt! Speciellt när man har en liten hemma oxå och man tänker lite extra vad allt innehåller.

  • 3 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 2 dl fiberdryck fullkorn mix
  • 3-4 morötter
  • 450 g vetemjöl

Lös upp jästen i vatten och ha i fiberdrycken. Riv morötter, tillsätt dom och mjöl. Jäs nu i 45 min och gör sedan dina bullar, ca 12 stycken på en plåt med bakplåtspapper. Låt dom vila där i 15 min och sedan in i ugn i ca 20 min på 200 grader. VOILA, klara att avnjutas. Tack för dom små goda morotsbullarna med härligt innehåll Nestle.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!