Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Bland det hemskaste jag sett

IMG_9747

Här har ni en mobilbild, den enda jag hann ta innan pappa sa att lägg undan telefonen.. Dom kan ju typ skjuta efter oss om dom ser att vi tar bild. Det här var bland det värsta jag sett. Det var efter att vi hade varit och ätit en flått middag i Downtown på en fransk resturang med live jazz musik. Det var så overkligt att gatan bort fanns det här, värre än jag någonsin anade. Jag kunde knappt sova sen när vi kom hem. Vi alla har ju sett uteliggare och man tycker alltid synd om dom. Men jag har aldrig sett så många på samma ställe som igår.. det heter skid row. Det är en plats för människor som nått botten, där det inte finns några lagar eller regler längre. Här i USA är det lättare att hamna fel, medan vi i Sverige har ett tryggt land med många skyddsnät. Ett exemplet är att man kan skilja sig och må dåligt och då förlora jobbet.. så är det kört, inte att man nödvendigvis hamnar i ett drogberoende som jag först tänkte. Om man inte har en försäkring finns det mycket begränsat med hjälp, därför är många bland dom på botten multisjuka och kommer inte leva mer än kanske två år.. Hiv- lunginflammation- cancer allt i samma kropp. På skid row dör 1 per dygn. SÅ JÄVLA HEMSKT. Helt overkligt och obeskrivligt. Ge mig superkrafter sa jag på vägen hem, men dom är redan så sjuka och förstörda av droger så ingen vill lämna sitt skid row.. Det är där dom har sin trygghet. Och att få se det här var hemskare än vad jag kunde ana. Det var fleeeeera gator FYLDA av tält, människor, skräp, hundar.. det var så kusligt stämning och helt plötsligt blev det bråk med järnrör 1 meter bakom bilen när vi står vid ett rödlyse ( vi var enda bilen där som ni ser på bilden… ).

Min pappa var med och delade ut smörgåsar till dom en natt med några som gör det här 1 gång i veckan. Så jag har så mycket att berätta som han både hörde och såg den kvällen men inlägget skulle bli så långt då. Men för att att fatta hur farligt det var så sa han att det var 10 st vakter och dom var tvungna att avbryta då någonting höll på att hända. Men det var vanligt tydligen. Så där stod dom och hade gjort 3000 mackor med jordnötssmör och marmelad på och hann bara dela ut 1200 st. Då kan man nästan förstå hur många det var på den ytan..

Inget inlägg som ni kanske fick inspiration av men nu till jul eller alltid såklart vill man ju att alla ska ha det mysigt, vi alla har ju någongång varit en bebis, även dom. Så en extra fin liten tanke till alla hjälplösa och hemlösa i år från oss alla hoppas jag! <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Hälsa

  Foodjunkies webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Hälsa
  Joanna Swica
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Lifestyle
  Cassandra Lundgren
  Hälsa
  Foodjunkie
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Home
  34 kvadrat
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Lifestyle
  Marie Serneholt
  Mode
  Paulina Forsberg
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Mode
  Petra Tungården
  Hälsa
  Sassa Asli
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Hälsa
  Jenny Sunding
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Lifestyle
  By Momo
  Mode
  Mathilda Weihager
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson
  Hälsa
  Fannie Redman
  Mode
  Emma Danielsson
  Man
  Niklas Berglind