Perfekta vegetariska grytan

IMG_1708 1IMG_1715 IMG_1750 IMG_1760

 

Här hemma är det väldigt stillsamt för tillfället, lugnet efter stormen.. Vi har varit ute och åkt pulka för andra gången i Albas liv. Hon tycker det är mest roligt och se alla andra barn än att åka själv om man säger så. Och på tal om att titta, hon fick titta på Madicken första gången nu och är som förtrollad, man nästan ser det på bilderna. Jag tycker det är så mysigt att själv få spana lite oxå och att det bara är Pippi Långstrump och Madicken som hon gillat än så länge. Så där sitter hon i storebrors rum och myser, och gnager lite på en napp.. hon tvärvägrar napp annars om det inte är så att en tand kliar. Själv är jag väldigt nöjd att jag kom hem till min gryta jag gjord igår. Typ det lättaste man kan göra och det är ju så härligt och göra en stor då den bara blir godare så här dagen efter!

Gör så här: Tärna upp alla möjliga olika grönsaker och rotfrukter. Jag tog det jag hade hemma. 1 gullök, 5 vitlöksklyftor, 1 sötpotatis, 1 stor morot, 2 potatisar, 1 broccoli, 1 bit aubergine, 1 bit vitkål, 2 dl röda okokta linser, 1 burk krossade tomater, ca 5 dl vatten, 1 buljongtärning, 1 bit färsk chili, 2 msk gurkmeja, 2 msk paprikakrydda, nu så ska alla dina olika härliga grönsaker och rotfrukter få stå och mysa ihop sig i en gryta på medelvärme. Ni avgör själva när ni tycker det är klart genom att känna på hur mjukt det är där i. Vill man kan man ha i mer vatten och färska kryddor och jag hade i färsk hackad persilja. Smaka av med salt och peppar och ris till tycker jag är gott 🙂

Ni förstår kanske själva hur härligt och nyttigt det här blir. Bara massvis med näring, protein, smaker och även mat som räcker länge. Perfekt att ha till matlådan <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Så fin säng! Jag är också nyfiken på hur ni bor! Vore kul om du berättade lite i ett inlägg. Har ni flyttat eller har pappan flyttat? Tack för en jättebra blogg med mycket inspiration!

  Hannah 2017-01-07 17:02:25
  Svara
  • Svar på Hannahs kommentar.

   Åh 1000 tack, den är ifrån http://www.cubeliebyrose.se 🙂 Jag har tänkt att dela med mig lite i ett inlägg snart om hur allt är nu.. Tack för din fina kommentar, blir så taggad på att få ut massa mer 🙂

   foodjunkie 2017-01-08 17:00:16
   Svara
   • Svar på foodjunkies kommentar.

    Tack för tipset på sängen! Det vore jättekul att både få höra mer om familjesituationen och se lite inredning – du verkar ha det så fint hemma! En annan sak som vore kul är ännu mer husmorstips om hälsa. Gillar dina tips och trix om hur man kan må bättre och stärka hälsan!

    Hannah 2017-01-10 07:55:45
    Svara
    • Svar på Hannahs kommentar.

     Ja dom alla är ju så fina, det är min duktiga vän som gör dom så hör av dog om du vill ha så kan jag höra om jag får ge ut någon liten rabatt 😉 Och din andra önskan ska jag verkligen ta äran på mig att få göra, det är det jag tycker är kul! Så det är bara att hålla utkik 🙂 Ha en underbar helg! Kram

     foodjunkie 2017-01-13 10:26:54
     Svara
 • Är såå imponerad över att du hinner laga så mycket god mat fast att du har Alba. Hur hinner du:)?! Alba verkar vara så gó och lugn! Tycker du att Albas matintresse är stort, dvs gillar hon att testa nya smaker/rätter mm? Bor ni kvar i er gamla lägenhet nu? Har du ensam vårdnad om Alba? All respekt om du inte vill dela med dig <3. Kram på er?

  Nina 2017-01-07 14:14:12
  Svara
  • Svar på Ninas kommentar.

   Hej Nina! Jag älskar mat men det måste gå fort annars finns som sagt inte tiden. Sen nu är vi två här hemma igen och då är allt så mycket lättare, på alla plan i livet. Jag ska försöka skriva ihop ett inlägg om det senare tänkte jag <3 Kram

   foodjunkie 2017-01-08 16:57:29
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!