söta och nötiga sunroots

IMG_2280IMG_2287IMG_2291IMG_2294IMG_2318IMG_2333

Jag kände att dessa små underbara skapelser inte alls fick sin rätta uppmärksamhet från ett av helgen inlägg. Jordärtskockor, eller som på engelska kallas dom ibland för sunroot, älskar att bara namnet får dom att kännas nyttiga. Dom har en ganska nötig smak vilket jag gillar, även lite söta. Utav alla det som liknar dom här ex potatis osv så är dom som innehåller mest olika näringsämnen.. protein är det som jag är glad att dom innehåller mest av eftersom jag är vegetarian. Och tränar man är det ju bra att få i sig aminosyror och det finns i dom här små knölarna haha fullt ord men man säger knölar, då låter sunroots bättre! Och svavlet som finns i jordärtskockorna hjälper  levern att rena och även bra för vår mage plus dom bra bakterierna som tarmarna mår bäst av!

Gör så här: Skölj och skär i tunna skivor, blanda med olivolja, salt och peppar. Rosta i ugn på 220 grader i ca 15-20 minuter. Jag hade kvar blå mögelost hemma ( efter haft det med pepparkakor mmmm mums) men vill man kan man ha en annan favorit ost till detta, men så gott att ha något salt till dom varma, nötiga, söta jordärtskockorna. Jag hade lite färsk dadel på och pumpakärnor också 🙂 SÅ GOTT men man kan ha dom skivade rostade jordärtskockorna till typ allt <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Tack för en underbar blogg! Hittade hit igår och har hunnit både sträckläsa och bokmärka in i favoritbloggar<3 Vill bara skicka in ett litet tips och det är att sänka värmen så behåller knölarna sina näringsämnen bättre. Det tar lite längre tid men det är det värt! Många kramar!

  Fanny 2017-01-10 12:46:06
  Svara
  • Svar på Fannys kommentar.

   Hej hej hemskt mycket hej Fanny! VÄLKOMMEN vad jag glad jag bli!! 🙂 Tack för du delade med dig av det oxå! Men speciellt ditt tips, TACK <3 Ha en underbart helg! KRAMAR

   foodjunkie 2017-01-13 10:28:30
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!