Vegetariskt krämig och nyttig soppa

IMG_2439 IMG_2449 IMG_2453 IMG_2456 IMG_2461 IMG_2464

 

Jag sa ju att jag tänkte köra på lite mer flytande mat idag så tittade in i kylskåpet när hungern kom och resultatet blev alltså en soppa utav det ni ser på bilderna. Så gott, krämigt och mättande! Iofs så hade jag en drös utav pumpakärnor i, missa inte den sån god detalj när ni gör soppa 🙂

Gör så här: Skala och skölj 2 st morötter, 3 st potatisar, 1 sötpotatis. Hacka ner 1 gullök och tre vitlökar i en gryta eller kastrull. Tärna sedan ner din potatis, sötpotatis, morötter och chili. Fräs ihop det här i olivolja med 1 msk paprika pulver, 1 tsk gurkmeja, 3 lagerblad och 1/2 buljongtärning. Häll över ca 4 dl vatten, så det precis täcker allt du har där i. Låt det här koka ihop ca 15 minuter tills allt har mjuknat lite. Mixa sedan och häll då i 1 dl vispgrädde, eller som jag använde mig av en havrevispgrädde från Oatly. Tycker ni den är för tjock soppan nu så tillsätt mer vatten och smaka av med salt. Mmmmmmmmmmmmumma! Så gott och näringsrikt 🙂 Hoppas ni också gillar den! Kram

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Dem där grönsakerna tillsammans. Blir så fantastiskt god soppa ! Mums !!!

  Ida 2017-01-10 16:49:21
  Svara
  • Svar på Idas kommentar.

   Åh Jaaa så gott! Men MILJONER GRATTIS till en till eten prinsessa <3 Lucy kommer bli så fin storasyster 🙂 Hoppas du mår bra!! KRAMAR

   foodjunkie 2017-01-13 10:33:10
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!