Nötter- och tranbärsscones på 20 minuter

IMG_3832 IMG_3835 IMG_3843 IMG_3849 IMG_3853 IMG_3891 IMG_3894 IMG_3900 IMG_3907-2 IMG_3912  IMG_3916IMG_3922IMG_3932

Det känns så lyxigt att ha Albas syskon här, hennes idoler. Det blir så mycket mer tid över då om man säger så! Det märktes inte ens att jag slängde ihop scones imorse. Det går iofs så snabbt, och jag älskar ju att baka när det går fort och det inte behövs jäsningstid. Det har varit en tuff vecka här hemma med begravning, allt är så fint ändå fast det är sorgligt. Har tänk att berätta mer om det senare för allt är inte klart än men kände att det var dags för en mysig frukost på sängen, även fast scones smular och barnen bombarderade efter jag fotografera så är då värt allt stök. Dock är jag faktiskt trött efter gårdagens vinrunda ( så kanske därför frukost på sängen lockade för jag tycker egentligen det är härligare att sitta vid bordet och sen krypa ner igen) på stan men fick en skål granatäpple så fort jag vakna vilket är ett tips till er och ha redo på morgonen om ni ska ta er ett glas ikväll.. Då orkar man t o m baka så här på morgonen 😉

Gör så här: Blanda alla torra ingredienser först, 1 dl havre, 2 dl mjöl, lite mindre än 1 dl torkade tranbär, 1 dl hackade nötter – jag tog hasselnötter och pekannötter, 2 tsk bakpulver, lite mindre en 1 tsk salt och 50 g smör. Efter allt är blandat så häll ner 2 dl mandelmjölk och knåda knåda till en deg. Sätt ugnen på 250 grader och lägg ut degen antingen hel och platta ut och skär i fyra delar eller gör små bollar, men båda ska ni dutta en gaffel i som ni ser så det blir lite hål i dom. Ha i ugn i ca 10-15 minuter beroende på hur stora dom är. Ät ljumna med massa smör och ost, men även gott med annat som ni ser 🙂

Det ni behöver till sconsen är alltså: mjöl, havre, bakpulver, torkade tranbär, smör, nötter, mandelmjölk och salt. Tips är verkligen att använda sig av pekan och hasselnötter, så gott!!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Hej! Stämmer verkligen måtten? Gjorde enligt dessa och det blev bara ett klet och absolut ingen deg 🙂

  Nina 2017-03-04 07:25:05
  Svara
 • Hej! Var är det vackra porsninet ifrån? 🙂

  Lina 2017-01-25 13:20:37
  Svara
  • Svar på Linas kommentar.

   Hej Lina! 1000 tack, det är verkligen vackert! T o m så att jag har kvar dom i sin förpackning haha fö rågar inte ha dom framme med liten bebis nu.. Dom är ifrån Hermes, fick dom i julklapp i olika färger och storlekar 🙂

   foodjunkie 2017-01-25 15:10:44
   Svara
 • Bara en liten undran, är du och Albas pappa tillsammans igen? Och bor ihop? Om så är fallet är jag väldigt glad för er skull! Mysigt att vara en liten familj igen 🙂

  Sara 2017-01-23 13:44:50
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Hej Sara! Underbara du <3 Din kommentar värmer i hela hjärtat, tack. Det känns så skönt och vara en familj igen! Har tänkt att jag ska skriva om det men inte haft tillfälle än. STOR KRAM

   foodjunkie 2017-01-23 15:44:02
   Svara
 • Men å vad jag blev glad och varm när jag läste ifatt lite inlägg idag, och läste kommentarer och svar 🙂 – fina Alba med mamma, pappa och syskan ♥ stor kvar kram till er

  Petra 2017-01-23 10:38:39
  Svara
  • Svar på Petras kommentar.

   Åh världens goaste Petra! Miljoner tack, gjorde du min dag lite bättre <3 Har tänk att göra ett inlägg snart om det.. Lilla familjen 🙂 STOR KRAM och tack igen!

   foodjunkie 2017-01-23 15:45:46
   Svara
 • Hej och tack för en härlig och väldigt inspirerande blogg!

  Jag är nybliven lakto-ovo-vegetarian och har inte bott i Sthlm på några år och ska nu på fredag boka bord för en tidig middag och pepp inför en föreställning. Har du några förslag på restauranger med bra vego-alternativ?

  Hälsningar
  Linn

  Linn 2017-01-23 00:39:49
  Svara
  • Svar på Linns kommentar.

   Hej Linn 🙂 1000 tack, vad glad jag blir! Fast hjälp jag är faktiskt inget proffs på restauranger, men komne rjag på någon skriver jag den direkt! Låter väldigt härligt ditt upplägg ska verkligen ta mig en funderare och hoppas jag kommer på nåt nice! Jag vet mer lunch restauranger som är det du vill ha..

   KRAM

   foodjunkie 2017-01-23 15:48:06
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!