så jäklarns gott plus vegetariskt

img_5625 img_5640 img_5642 img_5648 img_5655 img_5664 img_5682 img_5689 img_5717 img_5725 img_5740 img_5763 img_5789 img_5792

För er som inte vet vad ni ska äta för söndagsmiddag spring och köp eller gå miste om någonting gott haha.. Skämtosido. Jag vill ju som alltid att ni ska få en massa matinspiration när ni kommer in här på min blogg. Om det är lite svårt att få till menyn inför kvällen eller bara hjärnsläpp i matvarubutiken osv. Jag lägger aldrig upp speciellt dyra maträtter utan bara massa gott och framför allt enkla recept, det är faktiskt viktigt att nämnas för ibland ser mat mycket avancerade ut än vad det är och det är inget jag pysslar med. Alltså göra jobbiga recept går fetbort för att jag ska orka laga mat varje dag.. Speciellt nu med barn då det ska göras annan mat till henne också.

Gör så här: Börja med att sätta på en tomatsås och om ni vill göra den jag gjorde hade jag, 1 hackad rödlök, 3 hackade vitlökar och fräs dom i olivolja. Ha ner en burk krossade tomater, 6 st msk gröna linser, färsk chili efter smak, örtsalt, svart peppar, salt och en stor näve färsk persilja. Låt det här nu stå och dra ihop sig på medelvärme. Sätt på ugnen på 230 grader. Nu till zucchinin som är rullad där – ta bara er osthyvel och hyvla zucchinin på långsidan. Sedan använde jag ca 250g ricotta ost och rullade ihop dom zucchini-skivorna med, ca 1 liten msk i varje rulle, pepprade och hade även örtsalt på dom när allt var färdigrullat. Hällde över tomatpåse i en pajform och la på zucchinirullarna och nu massa riven parmesanost på, mmmmumms och några svarta oliver på toppen. Nu in och göra sig färdiga i ugn i ca 20 minuter tills det har fått färg 🙂

Till hade jag bara en fräsch grönkålssallad.. inget märkvärdigt bara jobba till den lite med olivolja och vatten. Men ser ni dom där söta lila bollarna, det är små små kål bollar/blommor typ. Sedan bara salt och en avokado med chiliflaks på. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Det ska jag prova, mums!
  Grönkål har jag ätit en gång, det var hur gott som helst. Såg ett tips om att dom hade citron och olivolja på grönkålen och knådade ihop, super gott! ???

  Malin 2017-02-12 21:26:59
  Svara
  • Svar på Malins kommentar.

   Hej Malin, så rätt så man ska lixim jobba ihop grönkålen tycker jag för att den ska bli som godast, eller faktiskt hacka den så mycket som möjligt. Det viktigaste är att få bort alla dom där mitten stjälkarna om du är med mig på vad det är, det hårda alltså inte bladen! Men sen är det viktigt med både olivolja och citron på sen 🙂 Mumms och i det kan man ha vad som helst, torkade tranbär, granatäpplen, avokado, quinoa osv..

   foodjunkie 2017-02-17 00:18:53
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!