Hälsosamma och ljuvliga chokladknyten

img_8497 img_8506 img_8518 img_8529 img_8538 img_8543 img_8554 img_8568 img_8572 img_8583 img_8585 img_8604 img_8605 img_8621 img_8630

Visst blir man lite glad och nästan lite stolt när man får bjuda på någonting gott? Förstår ni vad jag menar.. ? Ibland kan det ju faktiskt vara så att man glömt tänka på att bjuda på nåt eller det man bjuder på blev lite halvtrist.. Antingen att det är köpt eller att man avancerade ihop nåt som bara såg så bra ut på bild men blev inte lika lyckat IRL. Det här kan jag säga är tiopoäng, om man gillar choklad, pekannötter och smördeg dessutom enkelt att göra. Tänk typ nyttiga baklava med chokladsmak. Jag tycker dom ser härliga ut på bild men det kan vara för att jag vet hur goda dom är..

Kommer ni ihåg den raw-chokladkakan jag visade här om dagen ( tryck HÄR för att se den) som man kan ha i frysen. Det är rätt likt. Den var ju så sjukt god så spann vidare på det hela. Och lyckligt nog blev det lite chokladsmet över som står i frysen nu så det blir typ som den kakan, med lite havssalt på. Tänk på det om ni också får över när ni gör 😉 Visade det på bilderna så ni ser hur jag menar..

Gör så här: Mixa 2 dl färska urkärnade dadlar med 1/2 dl kaka, 1 nypa salt och 3 msk vatten. Ha sedan i 3 dl pekannötter, dom mixade jag bara snabbt i för ville ha lite större bitar av dom. Rullade ut den köpta färdiga smördegen och tog ett glas så jag kunde forma dom där runda deg formarna. La i en klick av den magiska chokladsmeten i varje och vek ihop på hälften. Plattade till i kanterna med en gaffel och penslade på med ägg. Sen in i ugnen som var på 220 grader och dom var där inne i  ca 15 minuter. Så enkelt och så gott 🙂

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!